Το σχέδιο του Bono για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Ο τραγουδιστής των U2, Bono παρουσίασε ένα σχέδιο τριών σημείων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, σε άρθρο του στους New York Times.

Όπως αναφέρει ο διάσημος τραγουδιστής βρέθηκε πρόσφατα σε καταυλισμούς προσφύγων τους οποίους και παρομοίασε με χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και τόνισε πως η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης αφορά όλα τα κράτη.

«Πήγα ως ακτιβιστής και ως Ευρωπαίος στους προσφυγικούς καταυλισμούς. Οι Ευρωπαίοι μόλις που συνειδητοποίησαν με οδυνηρό τρόπο, τα τελευταία ένα-δυο χρόνια, ότι η μαζική έξοδος ανθρώπων από “κατεστραμένες” χώρες όπως η Συρία δεν είναι πρόβλημα μόνο της Μέσης Ανατολής ή της Αφρικής, είναι και της Ευρώπης και μας αφορά όλους» αναφέρει.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και άλλες ανεπτυγμένες χώρες έχουν τώρα την ευκαιρία να δράσουν πιο έξυπνα και να κινηθούν ταχύτερα στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης προκειμένου να προλάβουν την επόμενη. Έχοντας μιλήσει με πρόσφυγες και με αξιωματούχους, έχω να προτείνω τρία σημεία δράσης για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος».

Τα τρία σημεία δράσης που προτείνει ο διάσημος τραγουδιστής είναι πρώτον να υπάρξει μεγαλύτερη υποστήριξη στους πρόσφυγες σε ανθρωπιστικό επίπεδο. Δεύτερον, οι χώρες οι οποίες φιλοξενούν τους πρόσφυγες δεν θα πρέπει να τους αντιμετωπίζουν ως βάρος αλλά σαν προνόμιο, να τους παρέχουν εργασία, να τους δώσουν την ευκαιρία να αρχίσουν μία νέα ζωή. Τρίτον, να παρέχεται αναπτυξιακή βοήθεια στις χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις και διαφθορά.

Πηγή: nytimes.com

Δείτε επίσης:

Οι Anonymous κήρυξαν τον πόλεμο στη Κου Κλουξ Κλαν

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ