Χ. Γεωργιάδης: Υπήρχαν στιγμές που η Λευκωσία διαφώνησε με την τρόικα

«Το λάθος ήταν ότι δεν μπήκε η Κύπρος σε πρόγραμμα στήριξης την ώρα που έπρεπε», είπε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ήταν «κατάντια που χρειαζόμασταν τα δεκανίκια της τρόικα».

Ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ, σημείωσε ότι «δεν ήταν επιλογή, αλλά αναπόφευκτη εξέλιξη η απώλεια των καταθέσεων», προσθέτοντας ότι η Κύπρος βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση.

«Τα ταμειακά διαθέσιμα όταν ανέλαβα το υπουργείο επαρκούσαν για έναν μήνα», δήλωσε ο Χάρης Γεωργιάδης και υπογράμμισε ότι εάν η Κύπρος έμπαινε σε πρόγραμμα στήριξης την άνοιξη του 2011, αντί για το 2013, δεν θα χρειαζόταν να γίνει το «κούρεμα» των καταθέσεων.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είχε τη σιωπηρή ανοχή της κοινωνικής πλειοψηφίας, και ότι «υπήρχαν στιγμές που η Λευκωσία διαφώνησε με την τρόικα».

Όπως είπε, το σημαντικό δεν είναι ότι η Κύπρος βγήκε από το μνημόνιο, αλλά το πως βγήκε ενώ είχε επιστρέψει η ανάπτυξη. Εξέφρασε επίσης την ανάγκη διατήρησης ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας του.

 

Πηγή skai.gr

Διαβάστε επίσης:

Γεννηματά: Όλα αυτά τα χρόνια το ΔΝΤ έχει κρατήσει σκληρή στάση

Ποιος κέρδισε το δερμάτινο του Βαρουφάκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ