Ερντογάν: Η επίθεση έδειξε το αποκρουστικό πρόσωπο της τρομοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η βομβιστική επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 27, αποκάλυψε το «αποκρουστικό πρόσωπο» των «τρομοκρατών», οι οποίοι «βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο».

Η επίθεση «έδειξε ξανά το αποκρουστικό πρόσωπο της τρομοκρατίας. Η αποφασιστικότητα των δυνάμεων ασφαλείας μας θα θέσει τέλος, αν το θέλει ο θεός» στην τρομοκρατία, επισήμανε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Brookings Institute.

Ο Ερντογάν βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να συμμετάσχει σε μια διεθνή σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια.

Η επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ, με ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες, είχε στόχο ένα λεωφορείο που μετέφερε άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και διαπράχθηκε κοντά στον μεγαλύτερο σταθμό λεωφορείων της μεγαλύτερης πόλης της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Σύμφωνα με πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, τουλάχιστον έξι από τους νεκρούς και επτά από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί.

Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα πριν κάνει μια σπάνια επίσκεψη στο Ντιγιάρμπακιρ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Νταβούτογλου ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με κατοίκους του Ντιγιάρμπακιρ, αλλά και να εκτιμήσει τις ζημιές από τις μάχες στην πόλη ανάμεσα στον στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας και τους Κούρδους αυτονομιστές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Οι σωματοφύλακες του Ερντογάν χτύπησαν διαδηλωτές και ρεπόρτερ στην Ουάσιγκτον – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Στους έξι ανέρχονται οι νεκροί από την βομβιστική επίθεση στην Τουρκία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ