Εκκενώθηκε καταυλισμός με 1.000 μετανάστες στο Παρίσι

Στην εκκένωση ενός νέου καταυλισμού στο Παρίσι με σχεδόν χίλιους μετανάστες, προχώρησε η γαλλική αστυνομία. Η επιχείρηση αυτή είναι η 19η που γίνεται στη γαλλική πρωτεύουσα από τις 2 Ιουνίου 2015.

Οι μετανάστες που κατάγονται κυρίως από το Σουδάν, την Ερυθραία και το Αφγανιστάν είχαν εγκατασταθεί πριν από περίπου τρεις εβδομάδες σε αντίσκηνα και στρώματα, ανάμεσα σε σκουπίδια, κάτω από μια γραμμή του εναέριου μετρό, κοντά στην πλατεία Στάλινγκραντ.

Η εκκένωση “επέτρεψε τη μεταφορά των 985 μεταναστών και την πλήρη διάλυση του καταυλισμού”, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ και η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό.

“Δεν ξέρω πού πάμε, αλλά σίγουρα θα είναι καλύτερα από εδώ”, λέει σε σπασμένα αγγλικά ο Άχμεντ, ένας Αφγανός ο οποίος διέφυγε “από τον πόλεμο και τους Ταλιμπάν” και είχε έρθει στον καταυλισμό πριν από μερικές ημέρες προερχόμενος από το Καλέ.

Στους μετανάστες προτάθηκε ένα κατάλυμα έκτακτης ανάγκης “ώστε να έχουν τον χρόνο να λάβουν νέα ενημέρωση” για τα διαβήματα που πρέπει να κάνουν “αν επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο στη Γαλλία”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο καταυλισμός είχε εκκενωθεί για πρώτη φορά στις 7 Μαρτίου. Σχεδόν 400 άτομα είχαν οδηγηθεί τότε σε προσωρινά καταλύματα, όμως μερικές μέρες αργότερα ο καταυλισμός δημιουργήθηκε ξανά.

“Συνολικά, περισσότεροι από 6.500 μετανάστες που βρίσκονταν στην περιοχή του Παρισιού στεγάστηκαν στο πλαίσιο των σχεδίων του κράτους”, σύμφωνα με τις αρχές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή φωτο: dailymail.com

Διαβάστε επίσης:

Περαιτέρω περιορισμοί από την Αυστρία στη χορήγηση ασύλου

Σχηματίζοντας το σήμα της νίκης έφυγε από το δικαστήριο ο αεροπειρατής – ΦΩΤΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ