Στο δικαστήριο οδηγείται ο αεροπειρατής

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας θα οδηγηθεί σήμερα ο 59χρονος, Σεϊφ Ελ Μτιν Μουσταφά, που κατέλαβε χθες το αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών και ανάγκασε τον κυβερνήτη να το προσγειώσει στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, θα ζητηθεί η κράτηση του για συνέχιση των ερευνών. Ο κ. Αγγελίδης δήλωσε ότι ο ύποπτος αεροπειρατής ανακρίνεται με βάση τις διαδικασίες, που προβλέπει το κυπριακό νομικό σύστημα.

Αφού ενημερώθηκε, είπε, η Αστυνομία από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Λάρνακας ότι σε αεροσκάφος προερχόμενο από την Αίγυπτο εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το ειδικό σχέδιο δράσης, που εφαρμόζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στο πλαίσιο του σχεδίου έγινε ανάκληση προσωπικού και λειτούργησαν δύο κέντρα κρίσεως, ένα στη ΜΜΔΑ με επικεφαλής τον Αρχηγό Αστυνομίας και δεύτερο στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με επικεφαλής το Διοικητή της ΜΜΑΔ. Ειδοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, αποκλείστηκε η περιοχή και έγιναν οι δέουσες ενέργειες, με στόχο την εξασφάλιση συνθηκών ασφάλειας, τόσο εντός, όσο και εκτός αεροδρομίου. Ταυτόχρονα ειδικά εκπαιδευμένα μέλη της Αστυνομίας άρχισαν διαπραγματεύσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων επιτεύχθηκε η σταδιακή απελευθέρωση όλων των ομήρων, που ανέρχονταν στους 72.

Μετά από 6 ώρες διαπραγματεύσεων, στις 14.45 ο 59χρονος Αιγύπτιος πείσθηκε, εξήλθε από το αεροσκάφος και συνελήφθη από τις ειδικές ομάδες της ΜΜΑΔ.

Ο κ. Αγγελίδης απέδωσε την επιτυχία της απελευθέρωσης των ομήρων στους διαπραγματευτές της Αστυνομίας, επισημαίνοντας το σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο, που διαδραμάτισαν για την αίσια έκβαση της υπόθεσης.

Κατά τις έρευνες, που ακολούθησαν δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά, ούτε στην κατοχή του υπόπτου, ούτε και στο αεροσκάφος.

Μέχρι στιγμής τα κίνητρα του δράστη δεν φαίνεται να σχετίζονται με την τρομοκρατία, ούτε προκύπτει ύπαρξη συνεργών. Ερωτηθείς αν οι αιγυπτιακές αρχές ζήτησαν την έκδοση του 59χρονου, ο Αγγελίδης δήλωσε ότι το ερώτημα είναι πρόωρο.

Το σημαντικό για μας, τόνισε, έχοντας υπόψη ότι είμαστε στο αρχικό στάδιο των ερευνών, είναι να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση.

Ο αιγυπτιακός νόμος είναι πολύ αυστηρός σε θέματα εθνικής προδοσίας και αν κατηγορηθεί για κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται ο Σεΐφ Ελ Ντιν Μουσταφά να οδηγηθεί στον απαγχονισμό.

 

Πηγή sigmalive.com

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ με το δράστη της αεροπειρατείας να περνά τον έλεγχο του αεροδρομίου

Ως οικοδόμος εργαζόταν ο 59χρονος αεροπειρατής – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ