Τουλάχιστον 56 οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

Στους 56 ανέρχονται οι νεκροί ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε σε πολυσύχναστο πάρκο στη Λαχόρη, στο ανατολικό Πακιστάν, σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο.

«Ο απολογισμός ανέβηκε στους 56 νεκρούς. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται» είπε ο Μουχάμαντ Ουσμάν, ανώτατος αξιωματούχος του δήμου της Λαχόρης.

Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, πρόσθεσε, καθώς η κατάσταση πολλών τραυματιών θεωρείται «κρίσιμη».

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά επειδή η επίθεση σημειώθηκε στην έξοδο του δημόσιου Πάρκου Γκουσλάν-ε-Ικμπάλ, σε απόσταση μερικών μέτρων από την παιδική χαρά. Στις εικόνες που προβλήθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, περαστικοί και μέλη των σωστικών συνεργείων προσπαθούν να μεταφέρουν τους τραυματίες σε ασθενοφόρα και ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε από έναν βομβιστή αυτοκτονίας.

«Προφανώς πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας. Το πάρκο ήταν γεμάτο αυτήν την Κυριακή», είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο Χάιντερ Άσραφ, καθώς η χριστιανική κοινότητα της Λαχόρης γιόρταζε το Πάσχα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: Twitter/ @SFGate

Δείτε επίσης:

Τουλάχιστον 38 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

Συνεχίζονται οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στις Βρυξέλλες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ