Ο Γερμανός που επέζησε από τις 2 τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Ένας Γερμανός δικηγόρος κατάφερε να γλιτώσει δύο φορές μέσα σε μία ώρα από του χάρου τα δόντια. Πρόκειται για τον Μαρκ Σρέινερ, ο οποίος έφυγε από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ύστερα από το τρομοκρατικό χτύπημα και στη συνέχεια πήγε στον σταθμό του μετρό στο Μάελμπεκ, τη στιγμή που σημειώθηκε η έκρηξη.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός δικηγόρος έφτασε στις Βρυξέλλες, από το Βερολίνο, το πρωί της Τρίτης για επαγγελματικό ταξίδι, όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας προκάλεσαν το θάνατο 11 ανθρώπων στο αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας.

«Βγήκα από το αεροπλάνο στις 8 π.μ. και όταν μπήκα στο κτίριο είδα εκατοντάδες έντρομους ανθρώπους να τρέχουν», είπε.

Ο δικηγόρος κατάφερε να περάσει αλώβητος μέσα από τα συντρίμμια που έπεφταν από το ταβάνι του αεροδρομίου και τελικά έφτασε στην έξοδο. 

«Άρχισαν να με παίρνουν τηλέφωνο φίλοι και συνάδελφοι και μου έλεγαν να προσέχω. Τους είπα ότι ήμουν ασφαλής. Όμως, μόλις βγήκα από το ταξί, μπροστά από τον σταθμό του μετρό Μάελμπεκ, σημειώθηκε μία νέα έκρηξη, προκαλώντας το θάνατο 20 ανθρώπων»,εξιστορείται.

Ο δικηγόρος στάθηκε ξανά αντιμέτωπος στη θέα πανικόβλητων ανθρώπων που προσπαθούσαν άλλοι τραυματισμένοι και άλλοι παραπατώντας να βγουν από τον σταθμό.

«Άνοιξα τον φακό στο κινητό μου και κατέβηκα κάτω, λέγοντας στον κόσμο ότι θα τους βοηθήσω να βρουν την έξοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 41χρονος στα γερμανικά ΜΜΕ.

Πηγή: telegraph.co.uk

Διαβάστε επίσης:

“Σήκωσέ το”- Η τελευταία λέξη του πιλότου του Boeing που συνετρίβη στη Ρωσία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ