Bild: Παρατηρείται μείωση των προσφυγικών ροών στη Γερμανία

Από τότε που κράτη των δυτικών Βαλκανίων σφράγισαν τα σύνορά τους, ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που φτάνουν στη Γερμανία μειώνεται, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Μεταξύ της 18ης και της 23ης Μαρτίου η γερμανική αστυνομία κατέγραψε συνολικά 808 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, δηλαδή κατά μέσον όρο 135 την ημέρα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Bild.

Οι αρχές επισημαίνουν πως συνολικά σχεδόν 109.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στη Γερμανία από την αρχή της χρονιάς.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως αν συνεχιστεί η τάση αυτή, ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που θα φτάσουν στη Γερμανία το 2016 θα ανέλθει σε 500.000. Ο αριθμός αυτός δείχνει μια πολύ μεγάλη μείωση σε σχέση με πέρυσι όταν σχεδόν 2 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη Γερμανία.

Το γερμανικό δημοσίευμα καταλήγει εξηγώντας πως η μείωση του αριθμού των προσφύγων και των μεταναστών που φτάνουν στη Γερμανία οφείλεται εν μέρει στο κλείσιμο της διαδρομής των δυτικών Βαλκανίων.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμη συνάντηση Ομπάμα – ΓΓ ΝΑΤΟ στις 4 Απριλίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ