Στην Αβάνα οι Rolling Stones – Απόψε η ιστορική συναυλία τους – ΒΙΝΤΕΟ

Μια ιστορική συναυλία θα δώσει απόψε το θρυλικό συγκρότημα των Rolling Stones στην Αβάνα. Πρόκειται για την πρώτη συναυλία μετά από δεκαετίες απαγόρευσης της μουσικής ροκ στη Κούβα.

«Οι Rolling Stones έφτασαν στην Κούβα το απόγευμα» ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας (ACN).

Οι εβδομηντάρηδες Βρετανοί μουσικοί Μικ Τζάγκερ, Κιθ Ρίτσαρντς, Ρόνι Γουντ και Τσάρλι Γουάτς θα δώσουν στις 8.30 το βράδυ μια δωρεάν “Συναυλία Φιλίας” σε ανοιχτό χώρο στην “Αθλητική Πόλη” κοντά στο κέντρο της Αβάνας, στην οποία αναμένονται περίπου 500.000 άτομα.

Για τις ανάγκες της συναυλίας, η οποία γίνεται τρεις ημέρες μετά την ιστορικής σημασίας επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, εγκαταστάθηκε μια σκηνή μήκους 80 μέτρων με 10 τεράστιες οθόνες, κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Κούβας.

Οι Rolling Stones ενόψει της συναυλίας δημοσίευσαν ένα βίντεο όπου ο Μικ Τζάγκερ, υπόσχεται, μιλώντας ισπανικά, στους Κουβανούς θαυμαστές του θρυλικού συγκροτήματος ότι θα παρακολουθήσουν ένα «ιστορικό» θέαμα.

«Hola Cuba!» (Γεια σου, Κούβα!) λένε οι «γερόλυκοι» της ροκ, Μικ Τζάγκερ, Τσάρλι Γουότς, Ρόνι Γουντς και Κιθ Ρίτσαρντς. «Έχουμε περάσει από πολλά απίστευτα μέρη, όμως αυτή η συναυλία θα είναι ιστορική για εμάς και ελπίζουμε για εσάς επίσης. Σας ευχαριστούμε που μας υποδέχεστε στη όμορφη χώρα σας» λέει ο Μικ Τζάγκερ στα ισπανικά, με έντονη αγγλική προφορά, ενώ προβάλλονται εικόνες της Αβάνας, της πρωτεύουσας της Κούβας, και του συγκροτήματος σε συναυλία.

Tο συγκρότημα κάνει περιοδεία σε ισπανόφωνες χώρες (Latina Ole Tour) και αποφάσισε να συμπεριλάβε την κομμουνιστική χώρα. Ως τώρα, οι Rolling Stones έχουν ήδη δώσει συναυλίες στη Χιλή, την Αργεντική, την Ουρουγουάη, τη Βραζιλία, το Περού, την Κολομβία και το Μεξικό.

Πηγή βίντεο: youtube ( Revista La JiribillaWoRld NeWs 111) dailynews.com

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Ομπάμα σε Κούβα και Αργεντινή

Έκλεψαν το κρανίο του Σαίξπηρ;

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ