Εκτέλεση Παλαιστινίου τραυματία από Ισραηλινό στρατιώτη

Iσραηλινός στρατιώτης οδηγήθηκε σε κράτηση, καθώς φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε έναν Παλαιστίνιο, καθώς αυτός κειτόταν τραυματισμένος στο έδαφος, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε με μαχαίρι εναντίων στρατιωτών, σε ένα περιστατικό που συνέβη στην Χεβρόνα της Δυτικής Όχθης και καταγράφηκε σε βίντεο που δημοσιεύτηκε και ενδεχομένως να κλιμακώσει τις εντάσεις.

Το βίντεο που κινηματογραφήθηκε από παριστάμενο, λήφθηκε λίγα λεπτά μετά την επίθεση με μαχαίρια, που εξαπέλυσαν δύο Παλαιστίνιοι ενάντια σε ισραηλινούς στρατιώτες, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, στην είσοδο του εβραϊκού οικισμού Τελ Ρουμέιντα, στη Χεβρόνα της νότιας Δυτικής Οχθης, μια από τις περιοχές με τις μεγαλύτερες εντάσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών εποίκων.

Οι δύο Παλαιστίνιοι βρίσκονται στο έδαφος σε μια διασταύρωση, ενώ διασώστες προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε έναν τραυματισμένο στρατιώτη.

Ένας από τους Παλαιστίνιους που κείτεται στο έδαφος, εμφανίζεται να χαροπαλεύει και να κουνιέται ελαφρά, όταν ένας στρατιώτης πλησιάζει κοντά του. Ακούγεται ένας κρότος και δευτερόλεπτα μετά το αίμα του Παλαιστίνιου αρχίζει να ρέει.

Οι νεκροί δράστες ήταν οι 21χρονοι Ραμζί αλ Κασράουι και Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σαρίφ, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας

Ο ισραηλινός στρατός αρχικά ανακοίνωσε ότι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν όταν τραυμάτισαν σοβαρά έναν στρατιώτη. Αργότερα ανέφερε ότι στρατιώτης τέθηκε σε διαθεσιμότητα και οδηγήθηκε σε κράτηση, ενώ ανακοίνωσε την διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό.

«Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) εξετάζουν αυτό το περιστατικό ως μια σοβαρή παραβίαση των αξιών του IDF και ως παράβαση των προτύπων διεξαγωγής στρατιωτικών επιχειρήσεων. Έχει ξεκινήσει η έρευνα της στρατιωτικής αστυνομίας και ο στρατιώτης που εμπλέκεται κρατείται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ.

«Ό,τι συνέβη στη Χεβρόνα δεν αντιπροσωπεύει τις αξίες του IDF», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, προσθέτοντας πως οι ισραηλινοί στρατιώτες «αναμένεται να επιδείξουν συγκράτηση και να ακολουθούν τους κανονισμούς όταν ανοίγουν πυρ».

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μος Γιάλον δεσμεύτηκε ότι το περιστατικό θα μεταχειρισθεί «με μεγάλη σοβαρότητα»

Ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής, Ράμι Χαμντάλα δήλωσε πως το βίντεο προσφέρει τις αποδείξεις ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες «πραγματοποιούν εκτελέσεις Παλαιστινίων» και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να προστατέψει τους Παλαιστίνιους άμαχους πολίτες.

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας Τζαβάντ Αουάντ έκανε λόγο για «έγκλημα πολέμου»

Ο πυροβολισμός ενός τραυματία, ακόμη και αν αυτός είναι δράστης μιας επίθεσης «είναι απολύτως αδικαιολόγητος και θα πρέπει να διώκεται ως ενδεχόμενο έγκλημα πολέμου» ανέφερε η Διεθνής Αμνηστία.

Μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο Ισραήλ δήλωσε πως ο στρατιώτης που τραυματίστηκε στην επίθεση βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και έχει υποστεί ελαφρά τραύματα.

Το περιστατικό προστίθεται στις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις με μαχαίρια, με αυτοκίνητα και όπλα καθώς και στις συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς στρατιώτες και Παλαιστίνιους διαδηλωτές, που καταγράφονται από την 1η Οκτωβρίου στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη, έχουν σκοτωθεί 200 Παλαιστίνιοι, 28 Ισραηλινοί, δύο Αμερικανοί, ένας Ερυθραίος και ένας Σουδανός, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Παλαιστίνιος σκότωσε με μαχαίρι Ισραηλινή μέσα στο σπίτι της

Νεκρός Παλαιστίνιος που επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς στρατιώτες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ