Ο ένας από τους καμικάζι των Βρυξελλών είχε απελαθεί δύο φορές από την Τουρκία

Ο Ιμπραχίμ Ελ Μπακράουι, ο ένας από τους καμικάζι των επιθέσεων στις Βρυξέλλες, είχε απελαθεί δύο φορές από την Τουρκία τον περασμένο χρόνο και οι τουρκικές αρχές είχαν ενημερώσει για τις υποψίες τους τις αρχές ευρωπαϊκών χωρών ότι επρόκειτο για τζιχαντιστή, ανέφεραν δύο Τούρκοι αξιωματούχοι.

Ο πρώτος αξιωματούχος τόνισε ότι η πρώτη «διοικητική απέλαση» του Μπακραουί, που έγινε τον Ιούλιο, βασίστηκε στις υποψίες της αστυνομίας ότι ήταν τζιχαντιστής, αν και δεν είχε διαπράξει κάποιο αδίκημα στην Τουρκία.

«Η αστυνομία τον παρακολουθούσε και κατέληξε ότι πιθανόν ήταν ξένος μαχητής. Συνελήφθη στην νότια πόλη Γκαζιαντέπ», ανέφερε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο δεύτερος αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο δράστης των επιθέσεων των Βρυξελλών εισήλθε για δεύτερη φορά στην Τουρκία στις 11 Αυγούστου στο αεροδρόμιο της Αττάλειας και απελάθηκε για δεύτερη φορά δύο εβδομάδες μετά, στις 25 Αυγούστου.

Ο αξιωματούχος δεν έδωσε συγκεκριμένες πληροφορίες για το σε ποια χώρα απελάθηκε μετά τη δεύτερη σύλληψη του.

Σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα, η αστυνομία είχε συλλάβει τον Μπακραουί, όταν εξακρίβωσε ότι σχεδίαζε να μεταβεί στις εμπόλεμες περιοχές της Συρίας.

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα, ο αδερφός του Χαλίντ εισήλθε στην Τουρκία στις 4 Νοεμβρίου 2014 μέσω του αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης και παρακολουθείτο από τις υπηρεσίες ασφαλείας πριν φύγει από την χώρα, δέκα μέρες μετά. Αυτό συνέβη, σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα χρόνο και πλέον μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης του από τις βελγικές αρχές.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν επιβεβαίωσαν άμεσα ότι ο Χαλίντ είχε ταξιδέψει στην Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Ο Ελ Μπακράουι είχε συλληφθεί… χαμογελαστός στην Τουρκία – ΦΩΤΟ

Ερντογάν: Ένας από τους δράστες των Βρυξελλών είχε συλληφθεί στην Τουρκία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ