“Πρότυπο μαθητή στο καθολικό σχολείο των Βρυξελλών ο βομβιστής Ναζίμ Λασραουί”

Πρότυπο μαθητή χαρακτήρισε τον Ναζίμ Λασραουί, ο οποίος σύμφωνα με τις βελγικές αρχές είναι ένας από τους δράστες των επιθέσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, η διευθύντρια του καθολικού σχολείου στο οποίο είχε φοιτήσει.

“Ο Ναζίμ Λασραουί ήταν πολύ καλός μαθητής” δήλωσε στο Reuters η Βερόνικα Πελεγκρινί, διευθύντρια του Ινστιτούτου της Αγίας Οικογένειας του Ελμέτ, ενός Καθολικού σχολείου των Βρυξελλών.

“Δεν έλειψε ποτέ από το μάθημα” πρόσθεσε η διευθύντρια, διευκρινίζοντας ότι φοίτησε στο σχολείο αυτό για έξι χρόνια μέχρι την αποφοίτησή του το 2009. “Δεν είχαμε νέα του έκτοτε” πρόσθεσε.

Η κ. Πελεγκρινί είπε ότι οι μαθητές του Ινστιτούτου, ανεξάρτητα από τη θρησκεία τους, παρακολουθούν υποχρεωτικά ένα μάθημα για τον Καθολικό χριστιανισμό και ο Λασραουί δεν αποτελούσε εξαίρεση. Στο σχολείο παρέχεται επίσης τεχνική εκπαίδευση σε τομείς όμως η χημεία αλλά η διευθύντρια τόνισε ότι ο Λασραουί δεν είχε παρακολουθήσει τέτοια μαθήματα. Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης είχε σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός.

Οι εισαγγελικές αρχές ανέφεραν ότι το DNA του Λασραουί βρέθηκε σε σπίτια που είχαν χρησιμοποιήσει πέρσι οι δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι. Ο Λασραουί έφυγε από τις Βρυξέλλες για τη Συρία τον Φεβρουάριο του 2013. Ταξίδευε με το ψευδώνυμο Σουφιάν Καγιάλ και φέρεται ότι πέρασε οδικώς από την Ουγγαρία στην Αυστρία τον περασμένο Σεπτέμβριο, με ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Σαλά Αμπντεσλάμ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο τζιχαντιστής που προσηλύτισε τους μακελάρηδες των Βρυξελλών και του Παρισιού

Ο καμικάζι των Βρυξελλών είχε νοικιάσει διαμέρισμα για τους δράστες του Παρισιού

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ