Ο Ολάντ καλεί την ΕΕ να αναλάβει δράση εναντίον της τρομοκρατίας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε «έντονα» την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει δράση εναντίον της τρομοκρατίας υιοθετώντας το ταχύτερο το ευρωπαϊκό σύστημα καταγραφής των στοιχείων επιβατών των αερομεταφορών (PNR) καθώς και μέτρα εναντίον της εμπορίας όπλων, όπως δήλωσε ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ.

«Το μήνυμα το οποίο θέλησε να στείλει ο πρόεδρος της δημοκρατίας το πρωί» κατά τη διάρκεια του υπουργικού του συμβουλίου ήταν «αυτό της σταθερής επιμονής της Γαλλίας σε διάφορες αποφάσεις που αφορούν το ευρωπαϊκό PNR, που ακόμη δεν έχει υιοθετηθεί, τον αγώνα εναντίον της εμπορίας όπλων και τις ανταλλαγές δεδομένων σε ευρωπαϊκή κλίμακα», ανέφερε ο Λε Φολ.

Οι δηλώσεις αυτές καταγράφηκαν λίγο πριν από τη διεξαγωγή του έκτακτου συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των 28 που συγκλήθηκε στις Βρυξέλλες μετά τις πολυαίμακτες επιθέσεις των τζιχαντιστών.

Αυτό έχει στόχο «σε ευρωπαϊκή κλίμακα, οι απαιτήσεις της Γαλλίας, οι οποίες εξάλλου υποστηρίζονται και από τη Γερμανία, να τεθούν σε εφαρμογή αποτελεσματικά», υπογράμμισε ο Λε Φολ.

Κατά τον Γάλλο κυβερνητικό εκπρόσωπο, «πρέπει οι ανταλλαγές δεδομένων του χώρου Σένγκεν να γίνονται από όλους ώστε να μπορούμε να διεξαγάγουμε έναν συντονισμένο και συγκροτημένο αγώνα σε ευρωπαϊκή κλίμακα».

Ακόμη, ο Λε Φολ κάλεσε να προχωρήσουν τα «μέτρα εφαρμογής ελέγχων στα κέντρα υποδοχής (μεταναστών και προσφύγων) στην Ελλάδα και στην Ιταλία».

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτη Σύνοδος των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στις Βρυξέλλες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ