Ο 19χρονος που επέζησε από 3 τρομοκρατικά χτυπήματα

Ένας 19χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε στις χθεσινές πολλαπλές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ίσως είναι ο πιο τυχερός «άτυχος» στον κόσμο, αφού βρισκόταν κοντά στη γραμμή τερματισμού στον τραγικό Μαραθώνιο της Βοστώνης, ενώ έζησε και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο 19χρονος ιεραπόστολος Mason Wells, από τη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών, νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο.

Οι ιεραπόστολοι Ρίτσαρντ Νόρμπι, 66 ετών, Τζόζεφ Έμπι, 20 ετών και Μέισον Γουέλς, 19 ετών, καθώς και ένας Αμερικανός στρατιωτικός τραυματίστηκαν κατά την επίθεση στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Ζαβεντέμ.

Οι τρεις Μορμόνοι φέρουν σοβαρά τραύματα και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

Ο νεαρός έχει υποστεί ρήξη του αχίλλειου τένοντα, πολλά κατάγματα και εγκαύματα τρίτου βαθμού σε πρόσωπο και χέρια, όπως αποκάλυψε ο πατέρας του στο δίκτυο ABC.

«Ο γιος μου ήταν μόλις ένα τετράγωνο μακριά από το σημείο της έκρηξης στο μαραθώνιο της Βοστώνης, μαζί με εμένα, και ένιωσε – ”μύρισε” για πρώτη φορά το άρωμα της τρομοκρατίας. Έτρεχε η μητέρα του και οδεύαμε προς το σημείο τερματισμού για να την δούμε. Ζούμε σε έναν επικίνδυνο κόσμο και ο γιος μου είναι η τρίτη φορά που έρχεται αντιμέτωπος με το θάνατο», εξομολογείται ο ίδιος. 

Ο 19χρονος βρισκόταν και στο Παρίσι την περίοδο που έγινε το μεγάλο «χτύπημα» στο θέατρο Μπατακλάν. «Κινητοποιήθηκε αμέσως ο γιος μου. Έτρεξε για να βοηθήσει και να προσφέρει βοήθεια σε όποιον την είχε ανάγκη. Εμείς, βέβαια, ανησυχούσαμε πια και τον συμβουλεύαμε να προσέχει».

Οι γονείς του έχουν καταφέρει να μιλήσουν με τον τραυματισμένο γιο τους και είναι αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά. Όπως μπόρεσε να τους ψελλίσει ο 19χρονος, εκείνος βρισκόταν στο «σημείο μηδέν» της πολύνεκρης έκρηξης και απορεί πώς κατάφερε να γλιτώσει και να είναι σήμερα ζωντανός.

ΠΗΓΗ:nydailynews.com

Διαβάστε επίσης:

Σε εξέλιξη οι αστυνομικές επιχειρήσεις στο Βέλγιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ