Τρεις Μορμόνοι ιεραπόστολοι από τις ΗΠΑ ανάμεσα στους τραυματίες των βελγικών επιθέσεων

Τρεις Μορμόνοι ιεραπόστολοι από τη Γιούτα και η οικογένεια ενός Αμερικανού στρατιωτικού είναι μεταξύ των τραυματιών από τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησαν η αμερικανική κυβέρνηση και η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών.

Ο συνολικός αριθμός των Αμερικανών που τραυματίστηκαν παραμένει αδιευκρίνιστος. Δεν υπάρχει όμως κανένας Αμερικανός υπήκοος μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. “Γνωρίζουμε ότι τραυματίστηκαν Αμερικανοί πολίτες  στην επίθεση αλλά δεν έχουμε έναν ακριβή αριθμό αυτήν τη στιγμή”, επισήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Τζον Κίρμπι.

Ανάμεσα στους τραυματίες, οι ιεραπόστολοι Ρίτσαρντ Νόρμπι, 66 ετών, Τζόζεφ Έμπι, 20 ετών και Μέισον Γουέλ, 19 ετών, καθώς και ο Αμερικανός στρατιωτικός τραυματίστηκαν κατά την επίθεση στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Ζαβεντέμ. Σύμφωνα με την Εκκλησία, οι τρεις Μορμόνοι φέρουν σοβαρά τραύματα και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

Οι αμερικανικές αρχές δεν έδωσαν διευκρινίσεις για την κατάσταση της υγείας του στρατιωτικού, που υπηρετεί στην πολεμική αεροπορία, ούτε για τα μέλη της οικογένειάς του.

Η οικογένεια του Έμπι ανακοίνωσε μέσω του Facebook ότι ο 20χρονος φέρει τραύματα στα γόνατα και στους αστραγάλους από θραύσματα καθώς και εγκαύματα στα χέρια και το κεφάλι. Οι άλλοι δύο ιεραπόστολοι “λαμβάνουν θεραπεία και πάνε καλά”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μια τέταρτη ιεραπόστολος, η Αδελφή Φάνι Ρέιτσελ Κλάιν, 20 ετών, από το Μοντελιμάρ της Γαλλίας, η οποία συνόδευε τους τρεις Αμερικανούς, νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα. Την στιγμή της επίθεσης η Κλάιν είχε απομακρυνθεί από τους τρεις άλλους ιεραποστόλους και είχε ήδη περάσει από τον έλεγχο ασφαλείας, σύμφωνα με την Εκκλησία των Μορμόνων.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο ΟΗΕ καταδικάζει τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ