H Δανία, η Σουηδία και η Φινλανδία εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας

Η αστυνομία στη Δανία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και δημόσιους χώρους έπειτα από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες.

Η αστυνομία της Δανίας ανέφερε πως έχει αυξήσει τις περιπολίες στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης και άλλα κύρια σημεία της πόλης έπειτα από τις φονικές εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και σε ένα σταθμό του μετρό στην πόλη.

“Είμαστε ενήμεροι για το τι συνέβη στις Βρυξέλλες. Ως εκ τούτου θα δείτε περισσότερη αστυνομία στο αεροδρόμιο και σε κύρια σημεία στην Κοπεγχάγη”, ανέφερε η αστυνομία της Δανίας στην επίσημη σελίδα της στο Twitter.

Οι αρχές της Δανίας είχαν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού αφότου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις με πυροβολισμούς σε μια εκδήλωση για την ελευθερία της έκφρασης και σε μία συναγωγή στην Κοπεγχάγη πέρυσι τον Φεβρουάριο.

Η αστυνομία στη Σουηδία ανακοίνωσε ότι ενίσχυσε την παρουσία της στα αεροδρόμια και έλαβε επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας σε άλλους δημόσιους χώρους. Ο φινλανδός υπουργός Εσωτερικών Πετέρι Όρπο έγραψε στο Twitter: “Φινλανδοί αξιωματούχοι ασφαλείας έχουν αυξήσει την επιτήρηση στο αεροδρόμιο Ελσίνκι-Βαντάα”.

Πηγή: AΠΕ

 

Δείτε επίσης:

«Φοβόμασταν επίθεση και έγινε», δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Βελγίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ