Γερμανίδα ευρωβουλευτής: Δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη της η Ελλάδα

Για «κρίση αλληλεγγύης και ευθύνης» στην σημερινή Ευρώπη κάνει λόγο η Γερμανίδα ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Σκα Κέλερ, η οποία, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Σκα Κέλερ επισκέφθηκε την Ειδομένη και άλλους χώρους φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα, εκφράζοντας την απογοήτευσή της για την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, καθώς, όπως εκτιμά, αφήνει μεγάλο μέρος της ευθύνης στην Ελλάδα, η οποία «κάνει πραγματικά πολλά» και «δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη της».

Σε ό,τι αφορά την Ζώνη Σένγκεν, η κυρία Κέλερ, υποψήφια των Πρασίνων για την προεδρία της Κομισιόν το 2014, υποστηρίζει ότι είναι απολύτως παράλογο να αποκλειστεί η Ελλάδα επειδή δεν λειτουργούν τα εξωτερικά σύνορα, ενώ θα ήταν προτιμότερο να αποκλειστεί π.χ. η Ουγγαρία.

Την ίδια ώρα, η Γερμανίδα «Πράσινη» δεν φαίνεται να πείθεται από την ρητορική της ‘Ανγκελα Μέρκελ περί ανοιχτών συνόρων, αφού, όπως λέει, τα σύνορα είναι εκ των πραγμάτων κλειστά και ο αριθμός των προσφύγων που φτάνουν στην Γερμανία έχει μειωθεί, όπως ακριβώς επεδίωκε το κόμμα της. 

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σαπέν: “Περίεργο πουλί” ο Βαρουφάκης – Δεν έγινε ποτέ πολιτικός 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ