Νταβούτογλου: Συμφωνήσαμε να συζητήσουμε για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ – ΒΙΝΤΕΟ

«Σημαντική και ιστορική η σημερινή ημερομηνία όχι μόνο για το αποτέλεσμα της συμφωνίας αλλά από το γεγονός ότι μοιραστήκαμε τις ιδέες μας και για μία φορά ακόμη επιβεβαιώθηκε ότι η ΕΕ και η Τουρκία έχουν το ίδιο μέλλον» είπε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

«Συμφωνήσαμε να συζητήσουμε για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και την συριακή κρίση» πρόσθεσε.

«Η συμφωνία έχει και μία ανθρωπιστική διάσταση ακριβώς γιατί ο βασικός στόχος αυτής της συμφωνίας είναι να λάβουμε δράση για τα προβλήματα στο Αιγαίο και στη γειτονιά μας. Συμφωνήσαμε για να αποθαρρύνουμε τους διακινητές και να ενθαρρύνουμε τη νόμιμη μετακίνηση ότι θα πρέπει και η ΕΕ να δεχθεί τον ίδιο αριθμό προσφύγων στο δικό της έδαφος. Τα βάρη θα πρέπει να επιμερίζονται δικαίως» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

«Καθορίστηκαν συγκεκριμένα σχέδια και τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα 3 δισ. ευρώ και πρέπει να τονίσουμε πως αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν στην Τουρκία. Αυτά τα χρήματα θα διατεθούν για τους Σύρους πρόσφυγες».

«Αποφασίσαμε να ανοίξουμε επίσης το κεφάλαιο 33 και να επιταχύνουμε το άνοιγμα κεφαλαίων τους επόμενους μήνες», συνέχισε ο κ. Νταβούτογλου και αναφέρθηκε επιπλέον σε ζητήματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ