Σάλος στα ΜΜΕ των Σκοπίων με τον Μουζάλα

Σάλος έχει προκληθεί στα Μέσα Ενημέρωσης των Σκοπίων με τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Ο κ. Μουζάλας σε δήλωση του σε τηλεοπτική συνέντευξη αναφέρθηκε στα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία κάτι που έκανε τα ΜΜΕ της χώρας να πανηγυρίζουν.

Το πρακτορείο Mia των Σκοπίων αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα του «ο Μουζάλας υπέβαλε την παραίτηση του επειδή αποκάλεσε την Μακεδονία με το όνομα της » και συνεχίζει «ο εθνικιστής Καμμένος ζήτησε την παραίτηση του».

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε επίσης την παραίτηση του. Ο πατέρας του, είναι ο  Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πρώην πρωθυπουργός, που έχασε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο το 1993 από τους εθνικιστές μέλη του κόμματός του, οι οποίοι “επαναστάτησαν”, θεωρώντας ότι η πολιτική που ακολουθούσε έναντι των Σκοπίων δεν ήταν σκληρή» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Ο Independent των Σκοπίων σε δημοσίευμα του αναφέρει «τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπέβαλε την παραίτηση του γιατί αποκάλεσε την Μακεδονία με το όνομα της» προσθέτοντας «ο εθνικιστής Καμμένος, που το κόμμα του στηρίζει την κυβέρνηση, ζήτησε από τον Μουζάλα να παραιτηθεί».

Το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων META σχολιάζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβερνών κόμμα, έχει δείξει σε πολλές περιπτώσεις ότι παραμένει στις ελληνικές κόκκινες γραμμές, ονομάζει τη χώρα ως Σκόπια και υποστηρίζει την λύση της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Δείτε επίσης:

Σάλος με τη δήλωση του Μουζάλα για τη “Μακεδονία” – Όλες οι αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Μουζάλας για το «Μακεδονία»: Συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ