Ταμπουρωμένοι οι τζιχαντιστές – Εξουδετερώθηκε ο ένας ύποπτος

Οι βελγικές και οι γαλλικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό εναντίον ενός ή περισσότερων ενόπλων που άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών κατά τη διάρκεια μιας εφόδου σε σπίτι στις Βρυξέλλες, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, γνωστοποίησαν αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Βελγίου, τέσσερις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, ενώ όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο βελγικά Μέσα Ενημέρωσης ένας ύποπτος στην έφοδο που πραγματοποιήθηκε «εξουδετερώθηκε» κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής των πυροβολισμών.

«Στο πλαίσιο μιας εφόδου, μία ομάδα που αποτελείτο από Βέλγους και Γάλλους αστυνομικούς επενέβη και δέχθηκε πυροβολισμούς, προφανώς από βαριά όπλα, ωστόσο θα είμαι πολύ προσεκτικός στο να περιγράψω τις ακριβείς συνθήκες» εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Θα είμαι «προσεκτικός καθώς μια επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν θα προβώ σε περαιτέρω σχόλια από το να επιβεβαιώσω ότι πράγματι αυτό συνέβη» πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος του διαμερίσματος Φόρεστ των Βρυξελλών, όπου πραγματοποιήθηκε η έφοδος είπε στην εφημερίδα «Le Soir» ότι ένας ή περισσότεροι άνθρωποι είχαν ταμπουρωθεί νωρίτερα σε ένα διαμέρισμα και ότι δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι επιπλέον ενδέχεται να διαφεύγουν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ επισήμανε ότι μονάδες της γαλλικής αστυνομίας συμμετείχαν επίσης στην έφοδο στη βελγική πρωτεύουσα, όπου οι ερευνητές πιστεύουν ότι σχεδιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου από νεαρούς Βέλγους και Γάλλους, ορισμένοι εκ των οποίων πολέμησαν στη Συρία.

«Η επιχείρηση συνδέεται με τις επιθέσεις του Παρισιού» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ένας εκπρόσωπος τύπου του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου.

Στόχο της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες δεν ήταν ο Γάλλος Σαλά Αμπντεσλάμ, ύποπτος κλειδί των επιθέσεων στο Παρίσι, όμως πρόσωπα του περιβάλλοντος των ανθρώπων που έχουν συλληφθεί στο Βέλγιο σε σχέση με αυτές τις επιθέσεις, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή στη γαλλική αστυνομία.

Δείτε επίσης:

Τέσσερις οι τραυματίες αστυνομικοί στις Βρυξέλλες

Νέοι πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες σε έρευνα για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Oι πρώτες φωτογραφίες από τις Βρυξέλλες μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ