Γερμανία – AfD: Οι περιφερειακές εκλογές ήταν μια “καλή ημέρα για τη Δημοκρατία”

Τα στελέχη του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που κατέγραψε θεαματική άνοδο στις περιφερειακές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σε τρία ομόσπονδα κρατίδια την Κυριακή, χαιρέτισαν «μια καλή ημέρα για την Δημοκρατία» στη Γερμανία, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Καθαρά Δευτέρα.

«Η Γερμανία ψήφισε χθες σε τρεις περιοχές και εμείς πιστεύουμε ότι αυτή ήταν μια καλή ημέρα για τη Δημοκρατία σε αυτήν την χώρα» δήλωσε η Φράουκε Πέτρι, πρόεδρος του κόμματος, το οποίο επέτυχε να εκλέξει βουλευτές στα τρία περιφερειακά κοινοβούλια που προέκυψαν από την χθεσινή διαδικασία, συγκεντρώνοντας από 12% έως 24% των ψήφων.

«Είμαστε το κόμμα που μπορεί, με τρόπο αξιόπιστο, να δείξει ότι προσεγγίζει από τότε που ιδρύθηκε το 2013 τα προβλήματα για τα οποία αδιαφορούν σε αυτήν την χώρα», τόνισε η Πέτρι.

«Η γερμανική κοινωνία, όχι μόνο σήμερα, αλλά εδώ και χρόνια βιώνει μια διαρκή αποσύνθεση που μεταφράζεται ξεκάθαρα από μία εξαθλίωση των μεσαίων τάξεων, από το γεγονός ότι οι οικογένειες ολοένα και πλήττονται και ότι το μέλλον της χώρας ολοένα και τίθεται υπό αμφισβήτηση» είπε η επικεφαλής του ξενοφοβικού κόμματος.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, το AfD εμφανίζεται ως το κόμμα της «κοινωνικής ειρήνης» τόνισε εκφράζοντας τα συγχαρητήριά της για την επιτυχία που κατεγράφη στις περιφερειακές εκλογές, η οποία επιτεύχθηκε «παρά την τεράστια εκστρατεία δυσφήμησης των τελευταίων εβδομάδων».

Το AfD εκπροσωπείται πλέον στα μισά από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας, 18 μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

«Μαύρη Κυριακή» για την Μέρκελ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ