Περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες πέρασαν στα Σκόπια

Δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας των Σκοπίων έχουν εντοπίσει και κρατούν στο ακριτικό χωριό Μόιν, κοντά στην κωμόπολη Γευγελή, τους περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν το απόγευμα στο έδαφος της χώρας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πάνω από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν το απόγευμα στο έδαφος των Σκοπίων, με ιδιαίτερα περιπετειώδη τρόπο. Εκπρόσωπος της αστυνομίας της χώρας ανέφερε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αυτοί που εισήλθαν παράνομα στη χώρα θα επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες έφυγαν το πρωί από τον καταυλισμό της Ειδομένης και αφού περπάτησαν μερικά χιλιόμετρα εισήλθαν στο έδαφος των Σκοπίων από αφύλαχτο σημείο.

Η αστυνομία των Σκοπίων συνέλαβε και αδιευκρίνιστο για την ώρα αριθμό Ελλήνων και ξένων φωτορεπόρτερ, καθώς και ακτιβιστές που ακολουθούσαν τους πρόσφυγες την ώρα που εισέρχονταν στο έδαφος της χώρας.

Οι συλληφθέντες φωτορεπόρτερ και ακτιβιστές έχουν μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα της Γευγελής και σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές των Σκοπίων επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο 250 ευρώ στον καθένα για παράνομη είσοδο στη χώρα. Μετά την καταβολή του προστίμου, η αστυνομία της χώρας θα κινήσει τις διαδικασίες απέλασής τους.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

“Μας ζητούν 250 ευρώ πρόστιμο για παράνομη είσοδο στα Σκόπια” – ΒΙΝΤΕΟ

Αστυνομικοί των Σκοπίων συνέλαβαν Έλληνες φωτορεπόρτερ

Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ – Πρόσφυγες με σχοινιά προσπαθούν να φτάσουν στα Σκόπια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ