Παλαιστίνη: Τέλος με έκκληση Αμπάς η απεργία των δασκάλων μετά από ένα μήνα

Οι Παλαιστίνιοι δάσκαλοι συμφώνησαν χθες να τερματίσουν την απεργία που διεξήγαγαν εδώ και ένα μήνα, εισακούοντας την έκκληση του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς να επιστρέψουν στην εργασία τους, παρά το γεγονός ότι, όπως ανακοίνωσαν, ικανοποιήθηκε μόνο ένα μέρος των αιτημάτων τους.

Από τις 10 Φεβρουαρίου, περισσότεροι από 25.000 δάσκαλοι σε σχολεία της Δυτικής Όχθης απείχαν από τα καθήκοντα τους, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις σχετικά με τις αμοιβές και τα επιδόματα που λαμβάνουν.

Η απεργία ήταν μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις στα παλαιστινιακά εδάφη και προκάλεσε αναστάτωση στα σχολεία, στους μαθητές και τους γονείς, με περισσότερα από 540.000 παιδιά να κάθονται στο σπίτι ή να περιπλανώνται στους δρόμους, οδηγώντας την Παλαιστινιακή Αρχή να παρατάξει την αστυνομία στους δρόμους της Ραμάλας.

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, χιλιάδες εκπαιδευτικοί κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης, όπου εδρεύει η παλαιστινιακή κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενοι ότι λαμβάνουν πολύ λιγότερα προνόμια από άλλους κυβερνητικούς υπαλλήλους.

“Με πόνο καρδιάς, μπορούμε μόνο να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο Αμπάς…Μας έκανε νέες προτάσεις, ακόμη και αν αυτές δεν ικανοποιούν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις μας”, υπογράμμισε η ανακοίνωση της ένωσης εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA, θα καταβληθούν στους εκπαιδευτικούς αναδρομικοί μισθοί σε τέσσερις δόσεις έως τον Σεπτέμβριο καθώς και αύξηση μισθού 10% από την σχολική περίοδο 2017-2018.

Με την οικονομία της Δυτικής Όχθης να αντιμετωπίζει δυσκολίες, την Παλαιστινιακή Αρχή να αντιμετωπίζει το βάρος του χρέους και την ισραηλινή κατοχή να αποτελεί πηγή διαρκούς πίεσης, λίγα είναι τα διαθέσιμα χρήματα που μπορεί να δοθούν για αυξήσεις μισθών των δασκάλων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο ισραηλινός στρατός απέκλεισε χωριό μετά την επίθεση σε Εβραίο έποικο

Παλαιστίνη: Συνάντηση Μπάιντεν – Αμπάς στη Ραμάλα

Αναγνωρίστηκε επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης από το Βατικανό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ