Πρέπει να προετοιμάσουμε το μέλλον της Ευρώπης δήλωσε ο Ολάντ – ΒΙΝΤΕΟ

«Θα πρέπει στα πλαίσια της Ευρωζώνης να προετοιμαστούμε για τη λήψη νέων αποφάσεων» δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, μετά τη συνάντηση εργασίας που είχαν οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες, στο οποίο συμμετείχε και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Αποφάσεις οι οποίες θα μας επιτρέψουν να περάσουμε σε μία νέα διαδικασία εναρμόνισης των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων αλλά ταυτοχρόνως στα πλαίσια και των επενδύσεων που οι χώρες μας οφείλουν να θέσουν σε εφαρμογή».

«Αναφέρομαι σε επενδύσεις για χώρες που αντιμετωπίζουν ζητήματα σχετικά με την υποδοχή των μεταναστών, επενδύσεις αναφορικά με την ασφάλεια ιδιαιτέρως στη Γαλλία μετά τις επιθέσεις. Ταυτοχρόνως, όσο αφορά την έρευνα, τη μελέτη, την καινοτομία, την εκπαίδευση, επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας στα πλαίσια και των συμφωνιών της συνάντησης στο Παρίσι και βεβαίως επενδύσεις στην νεολαία» ανέφερε ο κ. Ολάντ.

«Αυτό που έχουν να κάνουν οι σοσιαλδημοκράτες είναι να κλιθούν να απαντήσουν σε αυτές τις έκτατες ανάγκες, από τη μία οι πρόσφυγες και από την άλλη η οικονομία και φυσικά η κοινωνία αλλά ταυτοχρόνως να προετοιμάσουν το μέλλον της Ευρώπης» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ

 

Δείτε επίσης:

Τσίπρας: Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των κρίσεων – ΒΙΝΤΕΟ

Τα tweets του Τσίπρα από το Παρίσι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ