Αλγερία: Τρεις νεκροί τζιχαντιστές από πυρά των στρατιωτών

Ο αλγερινός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας σκότωσαν τρεις ισλαμιστές μαχητές κοντά στην ανατολική πόλη Ελ Ουέντ και κατάσχεσαν μια μεγάλη ποσότητα όπλων, ανάμεσα τους και έξι αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Ένας από τους νεκρούς μαχητές στην επιχείρηση που διεξήγαγε ο στρατός αργά την Πέμπτη ήταν ο Καμέλ Αραμπίγια, ένα ανώτερο στέλεχος των μαχητών και βετεράνος του εμφυλίου πολέμου της δεκαετίας του 1990 στην Αλγερία, ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Ο Αραμπίγια ηγείτο της τοπικής ταξιαρχίας της Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ (AQIM) και σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης είχε πρόσφατα ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο στρατός κατάσχεσε έξι πυραύλους εδάφους-αέρος τύπου Stinger, δύο ζώνες αυτοκτονίας, τρεις φορητούς εκτοξευτήρες ρουκετών (RPG) και περισσότερα από 20 όπλα.

Μια πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι τα όπλα που κατασχέσθηκαν την Πέμπτη προέρχονταν “πιθανότατα από την Λιβύη, τον μεγαλύτερο μας πονοκέφαλο αυτή τη στιγμή”.

Έπειτα από την πτώση του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι το 2011, μερικοί ειδικοί στις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι περίπου 10.000 με 15.000 φορητά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας MANPAD εκλάπησαν από αποθήκες της λιβυκής κυβέρνησης.

Οι αλγερινές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν στο παρελθόν εντοπίσει εκατοντάδες συστήματα MANPAD κοντά στα σύνορα με την Λιβύη. Τέτοια όπλα μπορούν να καταρρίψουν αεροσκάφη με πυραύλους εδάφους αέρος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σαουδική Αραβία: Οι υπηρεσίες ασφαλείας σκότωσαν έξι τζιχαντιστές – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ