Σαουδική Αραβία: Οι υπηρεσίες ασφαλείας σκότωσαν έξι τζιχαντιστές – ΦΩΤΟ

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας σκότωσαν έξι άνδρες, οι οποίοι φέρονται να είχαν πυροβολήσει και σκοτώσει έναν συγγενή τους Σαουδάραβα στρατιώτη και να είχαν αναρτήσει ένα βίντεο στο οποίο καταγραφόταν η δολοφονία του στο διαδίκτυο, δηλώνοντας πίστη στον ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε πως άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας σκότωσαν τους έξι άνδρες όταν αυτοί αρνήθηκαν να παραδοθούν κι άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Το βίντεο που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο τον περασμένο μήνα απαθανάτιζε τον θάνατο ενός άνδρα, που κατονομάστηκε ως Μπαντρ Χάμντι αλ Ρασίντι, μέλος μιας μονάδας του στρατού της Σαουδικής Αραβίας στην επαρχία Κάσιμ, από τους έξι που ορκίστηκαν πίστη στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, τον ηγέτη του ΙΚ.

Δεν είναι σαφές εάν διέπραξαν τον φόνο με δική τους πρωτοβουλία ή κατόπιν εντολών της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Το ΙΚ έχει αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων και επιθέσεων ενόπλων στη Σαουδική Αραβία μετά τον Νοέμβριο του 2014 με συνολικά 50 και πλέον νεκρούς. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν σιίτες μειονοτικοί, αλλά σε αυτά συγκαταλέγονται επίσης τουλάχιστον 15 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Αξιωματικοί των σαουδαραβικών υπηρεσιών ασφαλείας λένε ότι οι υποστηρικτές του ΙΚ στη χώρα στην πλειονότητά τους δρουν ανεξάρτητα και εξαρτώνται από την οργάνωση μόνο για καθοδήγηση και εφοδιασμό, γεγονός που καθιστά δυσκολότερο τον εντοπισμό τους, αλλά ταυτόχρονα σημαίνει πως δεν έχουν την ικανότητα να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον των πιο αυστηρά φυλασσόμενων στόχων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Λίστα με 22.000 τζιχαντιστές στην κατοχή του Sky News

Η Σ. Αραβία κατηγορεί τη Ρωσία ότι παραβιάζει την εκεχειρία στη Συρία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ