Δανή ακτιβίστρια κατηγορείται για παράνομη διακίνηση ανθρώπων

Μία Δανή ακτιβίστρια που μάχεται για τα δικαιώματα των παιδιών κατηγορείται για παράνομη διακίνηση ανθρώπων.

Στις 7 Σεπτεμβρίου του 2015, η Lisbeth Zornig, οδηγούσε με το αυτοκίνητό της σε περιοχή στο νότιο τμήμα της χώρας όταν συνάντησε στον δρόμο δεκάδες πρόσφυγες.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γυρίσω σπίτι με το αυτοκίνητο άδειο. Δεν πίστευα ότι είναι παράνομο να βάλεις στο αμάξι σου πρόσφυγες»

Η Zornig έβαλε στο αυτοκίνητο της μία οικογένεια προσφύγων, δύο ενήλικες και δύο παιδιά.

«Πίστευα ότι η παράνομη διακίνηση είναι όταν βοηθάς μετανάστες ή πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα μίας χώρας ή όταν παίρνεις χρήματα από αυτούς για να τους προσφέρεις βοήθεια, όχι όταν τους επιτρέπεις να μπουν στο αυτοκίνητο σου. Αλλά από ότι φαίνεται αυτό είναι αδίκημα στην Δανία» δήλωσε.

Ο σύζυγός της, επίσης κατηγορείται για παράνομη διακίνηση ανθρώπων γιατί έβαλε τους πρόσφυγες στο σπίτι του και γιατί τους μετέφερε στον σιδηροδρομικό σταθμό και τους αγόρασε εισιτήρια για την Σουηδία, την χώρα που ήταν ο τελικός τους προορισμός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας στη Δανία, την περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 έχουν κατηγορηθεί 279 άτομα για παράνομη διακίνηση, επειδή μετέφεραν με το αυτοκίνητό τους πρόσφυγες, που βέβαια δεν είχαν άδεια παραμονής στην χώρα.

Πηγή: The Guardian

Δείτε επίσης:

Βερολίνο: Αναμένουμε λίστα από την Ελλάδα για να τη βοηθήσουμε στο προσφυγικό

Αλβανός ΥΠΕΣ: Το θέμα είναι πότε θα έρθουν οι πρόσφυγες από την Ελλάδα

Ο Πρόεδρος των Σκοπίων: Αν δεν είχαμε κλείσει τα σύνορα, θα είχαμε γεμίσει τζιχαντιστές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ