Τα Σκόπια “σφραγίζουν” την Ειδομένη

Η αρμόδια κυβερνητική επιτροπή των Σκοπίων για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το βράδυ, προκειμένου να εξετάσει τα νέα δεδομένα, μετά και τις αποφάσεις της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Σερβίας για επιπλέον περιορισμούς στις διελεύσεις προσφύγων, οι οποίες ουσιαστικά έχουν οδηγήσει στο «σφράγισμα» του βαλκανικού διαδρόμου.

Μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων αναφέρουν ότι η κυβερνητική αυτή επιτροπή θα εξετάσει τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους περιορισμούς στις προσφυγικές ροές από άλλες χώρες του βαλκανικού διαδρόμου και ίσως αποφασίσει το κλείσιμο του σημείου διέλευσης προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Γευγελής και Ειδομένης, τουλάχιστον μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 17 και 18 Μαρτίου.

Πάντως, εδώ και τρεις ημέρες οι αρχές των Σκοπίων κρατούν κλειστό το σημείο διέλευσης προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής και κανείς πρόσφυγας δεν έχει εισέλθει στο έδαφος της.

«Τις τελευταίες 2-3 ημέρες δεν υπήρχε έξοδος προσφύγων από την χώρα προς τη Σερβία και για το λόγο αυτό δεν υπήρχε και είσοδος νέων προσφύγων από τα σύνορα με την Ελλάδα», ανέφεραν από το υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης.

Κατά των κλειστών συνόρων διαμαρτυρήθηκαν οι πρόσφυγες από το Σχιστό – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ