Τουλάχιστον 13 Κούρδοι και 2 στρατιώτες νεκροί σε μάχες στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας

Δεκατρείς Κούρδοι αντάρτες και δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες στη νοτιοανατολική Τουρκία, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι αντάρτες της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν σήμερα σε ανταλλαγές πυρών στην πόλη Ιντίλ, όπου έχει επιβληθεί πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας από την 16η Φεβρουαρίου στο πλαίσιο των επιχειρήσεων των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων και υπηρεσιών ασφαλείας για να εκδιώξουν τους αυτονομιστές.

Το τουρκικό επιτελείο είχε ανακοινώσει χθες ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στην Ιντίλ. Σήμερα ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης έπεσε νεκρός από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή στη Σουρ, την ιστορική συνοικία της πόλης Ντιγιάρμπακιρ.

Η Σουρ είναι στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς που καταρτίζει η Ουνέσκο και πολλά από τα μνημεία της έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές στις συγκρούσεις μετά την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις αρχές του Δεκεμβρίου, όπως τεκμηριώνουν φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είπε χθες ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Σουρ αναμένεται να αρθεί την 21η Μαρτίου.

Εκατοντάδες στρατιώτες, αστυνομικοί, αντάρτες και πολίτες έχουν σκοτωθεί από τον Ιούλιο του 2015, όταν η διετής κατάπαυση του πυρός που είχε κηρύξει μονομερώς το PKK κατέρρευσε και ακολούθησαν οι πιο αιματηρές συγκρούσεις των τελευταίων 20 ετών.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δεσμευθεί πως οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν ωσότου το PKK να παραδώσει τα όπλα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κούρδοι ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν τουρκικό ελικόπτερο – ΒΙΝΤΕΟ

Συρία: «Λουτρό αίματος» σε πόλη στον βορρά, που ελέγχουν οι Κούρδοι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ