Γιούνκερ: Φτάσαμε σε μία συμφωνία επί της αρχής – ΒΙΝΤΕΟ

«Φτάσαμε σε μία συμφωνία επί της αρχής» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό και πρόσθεσε:

«Η Τουρκία θα προβεί στην επανεισδοχή των μεταναστών εκείνων που δεν υπόκεινται σε διεθνή προστασία».  

«Μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα των διακινητών οι οποίοι πιστεύουν ότι ο μόνος βιώσιμος τρόπος για να έρθει κάποιος στην Ευρώπη είναι μέσω της παράτυπης μετανάστευσης συνεπώς δεν υπάρχει πλέον κίνητρο προς τους πολίτες της Συρίας να πληρώνουν διακινητές και εγκληματίες για τη διακίνηση στο Αιγαίο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γιούνκερ.

«Οι άνθρωποι όχι μόνο θα μπορέσουν να γυρίσουν προς την Τουρκία αλλά κάποιοι εξ’ αυτών θα μετεγκατασταθούν στην Ευρώπη» συνέχισε. 

«Θα αρθεί κάποια πίεση από την Ελλάδα, βοηθώντας την Ελλάδα στην ανθρωπιστική κρίση την οποία βιώνει επί του παρόντος» τόνισε.

«Συμφωνήσαμε επί τις αρχής κάτι που αποτελεί μία καλή επιλογή και ταυτόχρονα αποτελεί μία εφικτή από νομικής άποψη επιλογή. Το ευρωπαϊκό συμβούλιο θα ολοκληρώσει τις λεπτομέρειες στο επόμενο δεκαήμερο» συμπλήρωσε. 

«Ένα κομμάτι της ευρωπαϊκής λύσης είναι η αποκατάσταση των όρων της περιοχής Σένγκεν. Πιστεύουμε ότι η ομαλότητα θα επανέλθει ως το τέλος του τρέχοντος έτους. Η Ελλάδα χρειάζεται την δική μας αλληλεγγύη τώρα παρά ποτέ, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Στις 17 Μαρτίου η απόφαση για το προσφυγικό – ΒΙΝΤΕΟ

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού μετά τη Σύνοδο Κορυφής – ΒΙΝΤΕΟ

Μέρκελ: Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ