Ολάντ: Η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί – ΒΙΝΤΕΟ

«Η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί με πολλούς τρόπους, πρώτα από όλα η Ελλάδα πρέπει να δημιουργήσει τα δικά της hotspot» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

«Η Γαλλία με τη σειρά της θα βοηθήσει την Ευρώπη έτσι ώστε να βοηθηθεί η Ελλάδα για τη λειτουργία αυτών των κέντρων τα οποία είναι εξέχουσας σημασίας για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό» ανέφερε.

«Στη συνέχεια η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί διότι πρέπει να υπάρχει μετεγκατάσταση των προσφύγων και νομίζω ότι θα πρέπει να ακολουθηθούν οι κανόνες μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Τρίτο κομμάτι βοήθειας που θα πρέπει να δοθεί προς την Ελλάδα, έχει να κάνει με την ανθρωπιστική βοήθεια, 30.000 πρόσφυγες υπάρχουν στην Ελλάδα και θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες και η Ελλάδα θα λάβει 300 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια των επομένων ετών και 400 εκατ. ευρώ τα επόμενη έτη μέχρι το 2020»

«Η Τουρκία διασφαλίζει την υποδοχή αρκετών μεταναστών. Η Τουρκία οφείλει να βοηθηθεί για τις δικές της προσπάθειες, πρέπει να υποστηριχτεί για αυτό που πρέπει να κάνει μελλοντικά. Η Τουρκία θα λάβει 3 δισ. ευρώ ως βοήθεια για τους επόμενους μήνες εκ’ μέρους της ΕΕ και εάν είναι απαραίτητο αυτή η βοήθεια δύναται να αυξηθεί αν το πρόβλημα των προσφύγων παραμείνει έως το 2018» πρόσθεσε.

«Η Γαλλία θα σεβαστεί τόσο την βοήθεια προς την Ελλάδα όσο και την συνδρομή μέσω του ΝΑΤΟ αλλά και τη συνδρομή της στη φύλαξη των συνόρων αλλά και στα hot spot».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Νταβούτογλου: Θα είμαστε το καταφύγιο όλων των θυμάτων του πολέμου – ΒΙΝΤΕΟ

Γιούνκερ: Φτάσαμε σε μία συμφωνία επί της αρχής – ΒΙΝΤΕΟ

Μέρκελ: Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ