Να κρατήσει τους πρόσφυγες η Ελλάδα λέει ο Γερμανός Υπ. Εσωτερικών

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ, ζήτησε από την Ελλάδα να κρατήσει τους πρόσφυγες στη χώρα και να μην τους αφήσει να συνεχίσουν το ταξίδι τους, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί και θα βοηθηθεί.

Αναφερόμενος στον αριθμό του πληθυσμού που δέχθηκε η Γερμανία και η Αυστρία τον περασμένο χρόνο, σημείωσε ότι τότε οι δύο χώρες δέχθηκαν πολλούς περισσότερους ανθρώπους από ότι η Ελλάδα.

Επιπλέον, ο κ. Ντε Μεζιέρ  μιλώντας στην προεκλογική εκδήλωση στην Ρηνανία – Παλατινάτο, εξήγησε ότι το προαναφερθέν γεγονός είναι κάτι που μπορεί κανείς να το αντέξει, αλλά και η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτό που της αναλογεί. «Βεβαίως πρέπει να βοηθήσουμε και θα βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα πρέπει να οδηγηθεί στο να κάνει το καθήκον της», πρόσθεσε.

Ο κ. Ντε Μεζιέρ τάχθηκε πάντως εναντίον της εφαρμογής εθνικών μέτρων για την μείωση του αριθμού των προσφύγων και ζήτησε οι παροχές για όσους ζητούν άσυλο να γίνουν ίδιες σε όλη την Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, η Γερμανία έχει τις υψηλότερες παροχές και «αυτό το κίνητρο πρέπει να σταματήσει».

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Διεκόπη η Σύνοδος Κορυφής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ