Ταξίδεψε από την Αιθιοπία στη Σουηδία κρυμμένος στον… χώρο αποσκευών αεροσκάφους

Οι υπάλληλοι του προσωπικού εδάφους στο διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου της Στοκχόλμης Αρλάντα έμειναν άφωνοι σήμερα καθώς ανακάλυψαν στον χώρο αποσκευών ενός αεροσκάφους που είχε προσγειωθεί από την Αιθιοπία κρυμμένο έναν άνδρα, όπου προφανώς είχε παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης κι οποίος ζήτησε να του χορηγηθεί άσυλο, γνωστοποίησε η αστυνομία.

«Το προσωπικό του αεροδρομίου της Αρλάντα βρήκε έναν άνδρα μέσα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο σε μια πτήση που είχε φθάσει από την Αιθιοπία. Ο άνδρας παρελήφθη από τις αρχές, είναι ζωντανός και ζήτησε άσυλο στη Σουηδία» επισημαίνεται σε μία ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο χώρος των αποσκευών των αεροσκαφών βρίσκεται συχνά υπό σταθερή πίεση και η θερμοκρασία που επικρατεί είναι ανεκτή, ακόμα κι αν κάνει κρύο.

Η εθνικότητα και η ηλικία του αιτούντος άσυλο δεν έχουν διευκρινιστεί, όμως το πρακτορείο ειδήσεων TT μετέδωσε ότι επρόκειτο για έναν 27χρονο άνδρα.

Δεν είναι ο πρώτος που καταφέρνει να εισέλθει στη Σουηδία με αυτόν τον τρόπο. Τον Αύγουστο του 2014 ένας εργαζόμενος στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα μπήκε στον χώρο αποσκευών ενός αεροσκάφους της Ethiopian Airlines με στόχο να ζητήσει άσυλο.

Η Σουηδία χορήγησε άσυλο πέρσι σε 174 υπηκόους από την Αιθιοπία, ήτοι στο 37% των Αιθιόπων που ζήτησαν άσυλο σε αυτήν την χώρα, σύμφωνα με το γραφείο μετανάστευσης.

 

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος στον αέρα για πτήση της Thomas Cook – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ