Η βρετανική αστυνομία προειδοποιεί για νέα χτυπήματα του ISIS

Οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος θέλουν να διαπράξουν «τεράστιου εύρους και θεαματικές» επιθέσεις εναντίον της Βρετανίας και γενικότερα στόχων που αντιπροσωπεύουν τον δυτικό τρόπο ζωής, προειδοποίησε σήμερα  ανώτατος αξιωματούχος των αντιτρομοκρατικών μονάδων στη Βρετανία.

Ο αναπληρωτής επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου Μάρκ Ρόουλι επισήμανε ότι η απειλή που συνιστά η εξτρεμιστική οργάνωση ολοένα και εντείνεται και οι τζιχαντιστές εμφανίζονται διατεθειμένοι να επαναλάβουν και σε άλλες χώρες επιθέσεις όπως εκείνη του Παρισιού όπου σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Βρετανίας είχαν κατά το παρελθόν προειδοποιήσει ότι η μεγαλύτερη απειλή που τίθεται από την οργάνωση είναι η ριζοσπαστικοποίηση νεαρών Βρετανών μέσω του Διαδικτύου και ο κίνδυνος που δημιουργούν εκείνοι που εντάσσονται στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ κι επιστρέφουν στην πατρίδα τους για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.

 «Οι τρομοκρατικές οργανώσεις πάντοτε ήθελαν να διαπράξουν τη μεγαλύτερη και θεαματικότερη επίθεση καθώς θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο» τόνισε ο ίδιος.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η βρετανική αστυνομία έχει προβεί σε περισσότερες συλλήψεις κατά της τρομοκρατίας το 2015 σε σύγκριση με άλλα έτη μεταξύ αυτών έναν αξιοσημείωτο αριθμό γυναικών και νέων ανθρώπων ηλικίας κάτω των 20 ετών.

Διαβάστε επίσης.

Νέα Υόρκη:Ψυχοπαθής σκότωσε ‘Ελληνα επιχειρηματία – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ