Ο Πρόεδρος των Σκοπίων: Η μεταφορά των προσφύγων από την Ελλάδα να γίνεται μέσω “εναέριων διαδρόμων”

Ο Πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, μιλώντας στη διάσκεψη του ΟΑΣΕ στη Ρώμη, σημείωσε ότι για να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα με τους πρόσφυγες, αλλά και για να διαφυλαχθεί η περιφερειακή σταθερότητα στα Βαλκάνια, είναι αναγκαίο να “αδειάσει” το συντομότερο δυνατόν το έδαφος της Ελλάδας από μετανάστες και πρόσφυγες, όχι όμως μέσω της βαλκανικής διαδρομής, αλλά μέσω “εναέριων διαδρόμων”.

Επίσης ο κ. Ιβάνοφ επανέλαβε ότι τα Σκόπια δεν θέλουν να δοκιμαστούν οι σχέσεις με την Ελλάδα και ότι είναι αναγκαία η παροχή υποστήριξης και στις δύο χώρες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο κ. Ιβάνοφ σημείωσε ότι παρατηρούνται ολοένα και περισσότερα περιστατικά από μετανάστες να εισέρχονται παράνομα στο έδαφος της χώρας, όπως και αυξημένες περιπτώσεις με πλαστογραφημένα έγγραφα και κρούσματα κατά των δυνάμεων ασφαλείας των Σκοπίων στα σύνορα με την Ελλάδα.

«Το παράδοξο είναι ότι αυτά συμβαίνουν από το έδαφος χώρας που είναι μέλος της ζώνης του Σένγκεν» πρόσθεσε ο πρόεδρος των Σκοπίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΟΗΕ: Σχέδιο 6 σημείων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Στο έλεος του καιρού οι πρόσφυγες στην Ειδομένη – ΦΩΤΟ

Ασφυκτική η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου από τις προσφυγικές ροές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ