O Oμπάμα θα παραμείνει στην Ουάσινγκτον λόγω της κόρης του

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Πέμπτη ότι μετά τη λήξη της θητείας του σκοπεύει να παραμείνει στην Ουάσινγκτον για μερικά χρόνια, μέχρι να τελειώσει το σχολείο η μικρότερη κόρη του, η Σάσα.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε, κατά την επίσκεψή του στο Μιλγουόκι, πού σκοπεύει να μείνει μετά τον Ιανουάριο του 2017, ο Ομπάμα απάντησε ότι τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια θα ζήσει στην πρωτεύουσα.

Για την πιθανότητα να επιστρέψει στο Σικάγο, την πόλη απ’ όπου ξεκίνησε την πολιτική καριέρα του, είπε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει. «Θα μείνουμε (στην Ουάσινγκτον) για λίγα χρόνια, ώστε να τελειώσει η Σάσα» το σχολείο, προσέθεσε. «Είναι σκληρό να αλλάζεις πόλη στη μέση του λυκείου», εξήγησε.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές του 2017 η Μαλία, η μεγαλύτερη κόρη του Μπαράκ Ομπάμα, θα σπουδάζει πλέον στο πανεπιστήμιο. Η Σάσα, που φοιτά στο ιδιωτικό σχολείο Σίντγουελ Φρεντς Σκουλ, θα έχει μπροστά της άλλα δυόμισι χρόνια για να τελειώσει το λύκειο.

Από την πλευρά του, ο Ομπάμα έχει εκφράσει αρκετές φορές την επιθυμία του να εργαστεί με νέους που προέρχονται από μειονότητες και από υποβαθμισμένες συνοικίες. Κυκλοφορούν επίσης φήμες ότι σχεδιάζει να διδάξει στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, όπου σπούδασε και ο ίδιος στις αρχές της δεκαετίας του 1980. “Λατρεύω τη διδασκαλία. Η επαφή με τους μαθητές μου λείπει”, είχε δηλώσει στο New Yorker το φθινόπωρο του 2014.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σόιμπλε: Η αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί γιατί η Ελλάδα δεν έχει κάνει ότι έχει συμφωνηθεί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ