Bild: Σχέδιο να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα “super hot spot”

Σχέδιο της ΕΕ για τη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα «super hot spot», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία κάνει αναφορά και στον νέο μηχανισμό βοήθειας για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης, ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Bild επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές, αποκαλύπτει σχέδιο 6 σημείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, μεταξύ των οποίων, όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, προβλέπεται και η μετατροπή της Ελλάδας σε ένα απέραντο hotspot:

«1. Να δημιουργηθούν οι υποδομές για την στέγαση 100 χιλιάδων προσφύγων.

2. Στις εν λόγω υποδομές θα πρέπει να αποφασίζεται εάν οι πρόσφυγες έχουν δικαίωμα αίτησης ασύλου στις χώρες της ΕΕ ή όχι.

3. Να μην επιτρέπεται η άμεση απέλασή τους από την Frontex.

4. Από την Ελλάδα θα πρέπει οι πρόσφυγες να κατανεμηθούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε.. Ως βάση λαμβάνεται η συμφωνία μετεγκατάστασης της Ε.Ε. που αποφασίστηκε το 2015. Το «κλειδί» για την κατανομή τους θα γίνεται με βάση τον πληθυσμό ενός κράτους (40%), την οικονομική του δύναμη (40%), τον αριθμό των ήδη καταγεγραμμένων προσφύγων (10%) και τον δείκτη ανεργίας (10%).

5. Η Frontex θα πρέπει να μετατραπεί από μια γραφειοκρατική υπηρεσία σε έναν ισχυρό οργανισμό, ικανό να δρα στα σύνορα της Ε.Ε.

6. Ευρωπαίοι εργαζόμενοι θα πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις ασύλου» γράφει η Bild.

Διαβάστε επίσης:

Το απαράδεκτο σχόλιο του Γερμανού φωτορεπόρτερ για τους μικρούς πρόσφυγες

Πρόσφυγας από τη Συρία ξαναβρήκε τα παιδιά της μετά από 20 ημέρες – ΒΙΝΤΕΟ

500 ευρώ η ταρίφα Σκοπιανών για να περάσουν πρόσφυγες από τα σύνορα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ