Για «προβοκάτσια» κάνουν λόγο οι Τούρκοι σχετικά με το μπλόκο των πλοίων του ΝΑΤΟ

Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, απαντώντας στις αναφορές διπλωματικών πηγών ότι η Τουρκία αρνήθηκε στα πλοία του ΝΑΤΟ που θα λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις περιορισμού των προσφυγικών ροών, να πλεύσουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα, προχώρησαν σε κατηγορηματική διάψευση των πληροφοριών του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Άγκυρα χαρακτηρίζει «κατασκευασμένο» το χθεσινό δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με αυτό, η Τουρκία αρνήθηκε στα πλοία του ΝΑΤΟ που θα λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις περιορισμού των προσφυγικών ροών, να πλεύσουν στα χωρικά της ύδατα.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι, μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» αναφέρουν ότι οι επίμαχες δηλώσεις ήταν «κατασκευασμένες» και πως στόχος τους ήταν να «προκαλέσουν προβοκάτσια».

«Δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να απαντήσουμε στα σχόλια αυτά, τις πηγές των οποίων δεν γνωρίζουμε και τα οποία είναι πιθανότατα κατασκευασμένα», είπαν χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η δουλειά με το ΝΑΤΟ συνεχίζεται, όπως είχε σχεδιαστεί. Μάλιστα, όπως εξήγησαν, τα νατοϊκά πλοία δεν έχουν ξεκινήσει να επιχειρούν στα τουρκικά ύδατα επειδή δεν τους έχει δοθεί ακόμη άδεια από την Άγκυρα.

Διαβάστε επίσης:

“Η Τουρκία δεν επιτρέπει στα πλοία του ΝΑΤΟ να μπουν στα χωρικά ύδατά της”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ