Τυνησία: Άνδρες της Εθνικής Φρουράς σκότωσαν τέσσερις τρομοκράτες

Άνδρες της Εθνικής Φρουράς της Τυνησίας σκότωσαν τέσσερις τρομοκράτες στην επαρχία Σίντι Μπουζίντ, γνωστοποίησε το τυνησιακό υπουργείο Εσωτερικών αργά χθες βράδυ.

«Η μονάδα ειδικών επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς σκότωσε τέσσερις τρομοκράτες στην περιοχή Άιν Τζαφάλ της επαρχίας Σίντι Μπουζίντ την περασμένη νύχτα σε επιτυχή ενέδρα», ανέφερε το υπουργείο σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Η Τυνησία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έπειτα από μια σειρά τρομοκρατικών ενεργειών πέρυσι. Ο πρόεδρος Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι είχε δηλώσει ότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο με την τρομοκρατία και, την 21η Φεβρουαρίου, παρέτεινε την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρι και τον Απρίλιο.

Η απόφαση να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ακολούθησε την επίθεση του Νοεμβρίου του 2015 εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής της προεδρικής φρουράς, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 30.

Την 18η Μαρτίου μια ομάδα ενόπλων που φορούσαν στρατιωτικές στολές άνοιξε πυρ εναντίον τουριστών στο Εθνικό Μουσείο Μπάρντο, δίπλα στο κτίριο του Κοινοβουλίου στην Τύνιδα, σκοτώνοντας 22 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 47. Την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Το ΙΚ ανέλαβε επίσης την ευθύνη για την επίθεση εναντίον τουριστών σε ένα ξενοδοχείο κοντά στην πόλη Σους τον Αύγουστο, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 38 άνθρωποι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Συρία – Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε οκτώ Ολλανδούς μαχητές του

Τουρκικό σφυροκόπημα στους τζιχαντιστές στο Χαλέπι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ