ΗΠΑ: Νίκες για Χίλαρι Κλίντον και Τραμπ

Η Χίλαρι Κλίντον επικράτησε στις προκριματικές του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αμερικανική Σαμόα, κατά μια πρόβλεψη που μετέδωσε πριν από λίγο το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Εάν η πρόβλεψη αποδειχθεί ακριβής, θα είναι η τρίτη πολιτεία από τις 13, οι οποίες κρίνονται τη «Σούπερ Τρίτη», όπου επικρατεί η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, φαβορί της κούρσας για να αναδειχθεί η υποψήφια ή ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Μέχρι στιγμής, η Κλίντον φέρεται να κερδίζει επίσης σε Βιρτζίνια και Τζόρτζια. Ο αντίπαλός της, ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, φέρεται—μέχρι τώρα—να κερδίζει μόνο στο Βερμόντ, την πολιτεία όπου εκλέγεται.

Νίκες και σε Αλαμπάμα και Τενεσί

Τα φαβορί των προκριματικών στα δύο μεγάλα κόμματα, η Χίλαρι Κλίντον στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών και ο Ντόναλντ Τραμπ σε αυτό των Ρεπουμπλικάνων, κέρδισαν τις εσωκομματικές διαδικασίες που διεξήχθησαν στις πολιτείες Αλαμπάμα και Τενεσί, μεταδίδουν μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο Τραμπ κέρδισε επίσης στη Μασαχουσέτη.

Οι διαδικασίες και των δύο κομμάτων στην Οκλαχόμα, αντιθέτως, χαρακτηρίζονται ακόμη πολύ αμφίρροπες για να προβλεφθεί το αποτέλεσμα σε αυτές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Νίκες για την Χίλαρι σε Βιρτζίνια και Τζόρτζια, ο Σάντερς επικράτησε στο Βερμόντ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ