Η ΕΕ ετοιμάζει σχέδιο ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ελλάδα

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης βρίσκεται το προσφυγικό, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ετοιμάζεται για την ολοκλήρωση και την εφαρμογή ενός σχεδίου παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης, αρχής γενομένης από την Ελλάδα.

Ενός σχεδίου που θα εγκριθεί την Τετάρτη και που σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου ΑΠΕ – ΜΠΕ θα υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ οι πόροι του θα προέλθουν από τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Στην εν λόγω εξέλιξη αναφέρεται ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας De Standaard με τίτλο «Σχέδιο έκτακτης βοήθειας προς την Ελλάδα ετοιμάζει η Επιτροπή».

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η Επιτροπή πρόκειται να διαθέσει κονδύλια στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τα οποία πρόκειται στη συνέχεια να δοθούν στην Ελλάδα προκειμένου να δημιουργηθούν προσφυγικοί καταυλισμοί.

Την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων εξαιτίας του σταδιακού κλεισίματος των συνόρων, περιγράφει και ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας De Tijd υπό τον αιχμηρό τίτλο «Αθήνα, το αποχετευτικό φρεάτιο της προσφυγικής κρίσης» και υπότιτλο «Από χώρα διέλευσης για τους πρόσφυγες, η Ελλάδα γίνεται πλέον καταληκτικός σταθμός γι’ αυτούς».

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες να φτάσουν τους 200.000 μέχρι το καλοκαίρι επισημαίνει τέλος και η De Morgen σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα χτυπάει το καμπανάκι του συναγερμού για τους πρόσφυγες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Κομισιόν: Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα

Αυστριακή ΥΠΕΣ: Παράλογη η κριτική στην προσφυγική πολιτική της Βιέννης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ