Ιράν: Καταγγελίες του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου για τους μεταρρυθμιστές

Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ιράν Σαντέκ Λαριτζανί κατηγορεί τους μεταρρυθμιστές ότι σε συντονισμό με ξένους αποκλείουν την πρόσβαση σκληροπυρηνικών σε έδρες της Συνέλευσης των Ειδικών.

Σε ανακοίνωσή του, ο αγιατολάχ Σαντέκ Αμόλι Λαριτζανί, η υψηλότερη δικαστική αρχή του Ιράν, καταγγέλλει ότι οι μεταρρυθμιστές συντονίσθηκαν με “αμερικανικά και αγγλικά μέσα ενημέρωσης” για να εμποδίσουν ορισμένους “υπηρέτες του λαού” να καταλάβουν έδρες στη Συνέλευση των Ειδικών, η οποία είναι επιφορτισμένη με την εκλογή του ανώτατου ηγέτη της χώρας.

“Είναι αυτού του είδους ο συντονισμός με ξένους για να εκδιωχθούν αυτές οι προσωπικότητες από τη Συνέλευση των Ειδικών προς το συμφέρον του καθεστώτος;”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων.

Νωρίτερα, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ επαίνεσε “το σοφό και αποφασισμένο” ιρανικό έθνος για την υψηλή συμμετοχή στη διπλή ψηφοφορία της Παρασκευής για την ανάδειξη του νέου Κοινοβουλίου και της Συνέλευσης των Ειδικών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

“Ευχαριστώ το σοφό και αποφασισμένο έθνος του Ιράν…και ελπίζω ότι το επόμενο Κοινοβούλιο θα δράσει με υπευθυνότητα για το λαό και τον Θεό”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του αγιατολάχ Χαμενεΐ.

Οι Φρουροί της Επανάστασης σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι οι νικητές των εκλογών της Παρασκευής θα προστατεύσουν την Ισλαμική Δημοκρατία κατά των ξένων εχθρών και ότι η υψηλή συμμετοχή αποτελεί απόδειξη για την ευρεία λαϊκή υποστήριξη προς το σύστημα διακυβέρνησης του Ιράν.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι νικητές των εκλογών θα κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν την αξιοπρέπεια του Ιράν, την ισχύ και την ανεξαρτησία· θα επιλύσουν τα μεγάλα θέματα για την κοινωνία και τον λαό· θα νικήσουν την παγκόσμια αλαζονεία (ΗΠΑ) με την γνώση και τη σοφία τους”, αναφέρεται στην ανακοίνωση των σκληροπυρηνικών Φρουρών της Επανάστασης που μεταδόθηκε επίσης από το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ιράν: Έκλεισαν οι κάλπες στις βουλευτικές εκλογές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ