Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός κατά της ΕΕ και των προσφύγων

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν καταδίκασε την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαχειρισθεί την προσφυγική κρίση και δεσμεύθηκε ότι θα αντισταθεί στην πίεση για την εισδοχή περισσότερων προσφύγων, λέγοντας ότι αυτό θα φέρει εγκληματικότητα, τρομοκρατία και άλλα προβλήματα.

Υιοθετώντας εξαιρετικά δριμείς τόνους κατά το ετήσιο διάγγελμά του προς το έθνος καταφέρθηκε τόσο κατά των προσφύγων, όσο και κατά των Βρυξελλών για την πρόθεσή τους να επιβάλουν ποσοστώσεις για την εισδοχή προσφύγων στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να μας φορτώσουν τις συνέπειες της εσφαλμένης τους μεταναστευτικής πολιτικής. Δεν θέλουμε να κάνουμε εισαγωγή εγκληματικότητας, τρομοκρατίας, ομοφοβίας ή αντισημιτισμού στην Ουγγαρία», είπε προσθέτοντας ότι το σύστημα των ποσοστώσεων μπορεί να προκαλέσει τη διάλυση της Ευρώπης.

«Δεν θα υπάρξουν περιοχές ανομίας στις ουγγρικές πόλεις. Δεν θα υπάρξουν ταραχές, δεν θα υπάρξουν εμπρησμοί σε προσφυγικούς καταυλισμούς και δεν θα υπάρξουν συμμορίες που θα κυνηγήσουν τις συζύγους και τις κόρες μας» είπε.

«Στην Ουγγαρία, θα δράσουμε προληπτικά και θα τιμήσουμε ακόμη και την μικρότερη απόπειρα για τέτοια πράγματα», είπε ο Ορμπάν προειδοποιώντας ότι θέλει να ενισχύσει τον υπάρχοντα φράκτη που έχει υψώσει στα νότια σύνορα της χώρας του και ενδεχομένως να τον επεκτείνει.

«Το μεταναστευτικό κύμα μπορεί να εμποδιστεί. Η Ευρώπη είναι μία κοινότητα μισού δισεκατομμυρίου ανθρώπων, μεγαλύτερη από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ μαζί. Η Ευρώπη έχει την τεχνολογία, τη στρατηγική και την οικονομική ισχύ για να υπερασπισθεί τον εαυτό της» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εξήγησε ότι δεν στρέφεται εναντίον των προσφύγων που, ερχόμενοι στην Ευρώπη, κάνουν «ό,τι νομίζουν ότι είναι το καλύτερο για τους ίδιους», αλλά κατά των ευρωπαίων ηγετών που απέτυχαν να καταστρώσουν συνεκτικές πολιτικές για να σταματήσουν και να αντιστρέψουν τη μεταναστευτική ροή.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Παρέμβαση του ΥΠΕΞ της Ιταλίας για το προσφυγικό

Η Ελλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη, λέει ο υπ.Εσωτερικών της Ιταλίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ