Ο Guardian για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα

«Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ετοιμάζονται για μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, καθώς αυξάνονται ο πανικός και οι σπασμωδικές κινήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσφυγική κρίση» είναι μερικά από τα όσα δημοσιεύει άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «Guardian».

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στη σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών στις Βρυξέλλες την Πέμπτη για την οποία γράφει ότι αν και αποτέλεσε την τελευταία προσπάθεια για μια κοινή απάντηση «επισκιάστηκε από την άγρια κόντρα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστρία η οποία αποτελεί την αιχμή της προσπάθειας να μπει σε καραντίνα η Αθήνα και να σταματήσει η ροή των μεταναστών προς τα Βαλκάνια με το μερικό κλείσιμο των συνόρων».

«Αν η Ελλάδα αποκλειστεί από την υπόλοιπη ζώνη Σένγκεν, τότε το Βερολίνο προβλέπει μια ανθρωπιστική κρίση και μια κρίση ασφαλείας μέσα σε ημέρες» συνεχίζει το δημοσίευμα.

Στο ίδιο πνεύμα, επισημαίνει τη δήλωση Αβραμόπουλου ο οποίος προειδοποίησε ότι «η πιθανότητα μιας ανθρωπιστικής κρίσης μεγάλης κλίμακας είναι εδώ και είναι πραγματική».

 

ΠΗΓΗ: Guardian

Διαβάστε επίσης:

150 πρόσφυγες πέρασαν από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- Σκοπίων

«Ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα στις Βρυξέλλες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ