Aυστριακή ΥΠΕΣ: Δεν κατανοούμε την αδυναμία φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ στην Ελλάδα

Η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών και προσκείμενη στο Λαϊκό Κόμμα, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ σχολίασε τη σημερινή ανάκληση για διαβουλεύσεις στην Αθήνα, της Ελληνίδας πρέσβειρας στη Βιέννη, Χρυσούλας Αλιφέρη ως ένδειξη κινητικότητας.

Η κ. Μικλ-Λάιτνερ  αναφέρει πως οι εξελίξεις στην Αθήνα δείχνουν απλά και μόνον πως «επιτέλους κάτι κινείται», ωστόσο στο θέμα των προσφύγων, η ίδια  εμμένει στα μέτρα που έχουν αποφασιστεί, γιατί ως υπουργός Εσωτερικών είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας της και δεν μπορεί να αποδεχθεί πως θα στέλνονται συνεχώς πρόσφυγες.

Παραπέμποντας στην ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβη, η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ επισήμανε στις δηλώσεις της, πως τώρα θα υπάρχει και η δυνατότητα να μπορέσει να ενημερωθεί άμεσα η Αθήνα ως προς την κατάσταση στην Αυστρία, όπως επίσης και κατά μήκος της «Διαδρομής των Βαλκανίων».

Η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών προσέθεσε ωστόσο πως η Αυστρία δεν κατανοεί την αδυναμία φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ στην Ελλάδα, παρατηρώντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε επενδύσει για την προστασία τους έως το 2013 πάνω από 380 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέχρι το 2020 το ποσό θα υπερβεί τα 800 εκατομμύρια ευρώ – και πως, εκτός τούτου, η Frontex προσφέρει τη μεγαλύτερη προστασία για την Ελλάδα.

Επισήμανε επίσης πως από τη στιγμή δεν προστατεύονται τα ελληνικά εξωτερικά σύνορα, η ΕΕ θα έχει περιορισμένη ικανότητα δράσης.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Γερμανός ΥΠ.ΕΣ σε DW: Μακριά από μία ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό

Η αντίδραση της Αυστρίας στην ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβη

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ