Bild: Λέσβος, το νησί των νεκρών προσφύγων – ΒΙΝΤΕΟ

«Λέσβος, το νησί των νεκρών προσφύγων» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Bild, η οποία έχει αναρτήσει βίντεο από επιτόπια έρευνα που πραγματοποίησαν δύο ρεπόρτερ της στο νησί.

 

«Οι σκηνές που απεικονίζονται στο τρισδιάστατο βίντεο αντανακλούν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο: Σωσίβια πεταμένα στις ακτές του νησιού αλλά και πρόχειροι τάφοι προσφύγων που έχασαν την ζωή τους στα νερά της Μεσογείου στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν από την φρίκη του πολέμου και να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο στην ευρωπαϊκή ” γης της επαγγελίας”» αναφέρει η Bild και συνεχίζει:

«Λίγοι στο νησί ξέρουν ότι υπάρχει αυτό το νεκροταφείο… Στα κανονικά νεκροταφεία του νησιού δεν υπάρχει χώρος για να γίνει η ταφή των προσφύγων που πνίγηκαν. Για εβδομάδες, πολλές σοροί είχαν μείνει σε ψυγεία καθώς δεν μπορούσε να γίνει η ταφή τους».

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι: «Η Λέσβος ήταν κάποτε γνωστή ως ο παράδεισος των διακοπών. Για τους πρόσφυγες έγινε ένας τόπος ελπίδας. Τώρα όμως, έγινε το νησί των νεκρών προσφύγων.  Από τον Ιανουάριο, περίπου 400 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο».

Διαβάστε επίσης:

Σπαρακτικές εικόνες στην Ειδομένη – ΒΙΝΤΕΟ

Στην Αθήνα μεταφέρονται οι Αφγανοί πρόσφυγες από την Ειδομένη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ