Υπέρ του συμφώνου συμβίωσης ο Ρέντσι

Το μήνυμα ότι πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν ώστε να εγκριθούν τα σύμφωνα συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους, έστειλε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μιλώντας στα μέλη της διεύθυνσης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος. 

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός, από την μία δεν απέκλεισε την προσφυγή σε ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά από την άλλη κάλεσε το κεντροδεξιό κόμμα του Αντζελίνο Αλφάνο που μετέχει στην κυβέρνηση, την Νέα Κεντροδεξιά, να συνεργασθεί με τους Δημοκρατικούς, ώστε να λάβει το όλο μέτρο, το αναγκαίο πράσινο φως. 

Το κύριο πολιτικό πρόβλημα, όμως, είναι ότι το κόμμα του Αλφάνο αντιτίθεται στην λεγόμενη Stepchild adoption, στην δυνατότητα να μπορεί, το ένα μέλος του ζευγαριού, να υιοθετεί το παιδί του συντρόφου του. 

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης πρόσθεσε ότι η εναλλακτική είναι να αποφασίσει, από την αντιπολίτευση, το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο να ψηφίσει τον σχετικό νόμο, χωρίς ενδοιασμούς, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Οι Ιταλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι υπό το φως των τελευταίων αυτών εξελίξεων, αυξάνονται οι πιθανότητες να «θυσιαστεί», τελικά, η δυνατότητα της Stepchild adoption, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία εντός του κυβερνητικού συνασπισμού. 

O Mαττέο Ρέντσι κατέστησε σαφές ότι την τελική απόφαση για το ποια είναι η καταλληλότερη στρατηγική θα πρέπει να την λάβει, μέχρι την Τρίτη το βράδυ, η ομάδα των Δημοκρατικών στην γερουσία. Αναφερόμενος, τέλος, στα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, θέλησε να τονίσει: «τι είδος φόβου μπορούν να προκαλέσουν δύο άνθρωποι που αγαπιούνται και θέλουν να δημιουργήσουν έναν ισχυρό δεσμό; Εγώ φοβάμαι εκείνους που μισούνται». 

Παράλληλα, σήμερα η κεντρική πλατεία του Μιλάνου Ντουόμο, γέμισε μέλη οργανώσεων για την διεύρυνση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, σε μια κινητοποίηση υπέρ της άμεσης έγκρισης του νόμου για τα σύμφωνα συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους, χωρίς να αποκλεισθεί η Stepchild Adoption.

Διαβάστε επίσης.

Παγωμένη λίμνη σπάει σε κομμάτια – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ