Φιντέλ: Η συνάντηση του Πάπα με τον Κύριλλο αναπτέρωσε τις ελπίδες όλων των λαών

Η ιστορική συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα στην Αβάνα ο πάπας Φραγκίσκος και ο πατριάρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλος “αναπτέρωσε τις ελπίδες” των λαών όλου του κόσμου για ειρήνη, υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος της Κούβας, ο Φιδέλ Κάστρο, σε ανοιχτή επιστολή του.

“Η ιδιαίτερη σημασία της συνάντησης του πάπα Φραγκίσκου και της αγιότητάς του, του Κύριλλου, στην Αβάνα έγκειται στο γεγονός ότι αναπτέρωσε τις ελπίδες των λαών του κόσμου”, γράφει ο 89χρονος ιστορικός ηγέτης της Κούβας.

Η συνάντηση της Παρασκευής ήταν η πρώτη μεταξύ ενός ποντίφικα και ενός προκαθήμενου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

“Η ειρήνη ήταν το όνειρο της ανθρωπότητας και η λαχτάρα των λαών σε κάθε στιγμή της ιστορίας. Χιλιάδες πυρηνικά όπλα κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων. Το να εμποδίσουν τον πιο θηριώδη πόλεμο ήταν, αναμφισβήτητα, ο βασικός στόχος των ηγετών” των δύο εκκλησιών, συνεχίζει η επιστολή.

Ο Φιδέλ Κάστρο δέχτηκε το Σάββατο τον πατριάρχη Κύριλλο στην κατοικία του στην Αβάνα και αντάλλαξαν απόψεις “για θέματα όπως φτώχεια, η καταπολέμηση των διακρίσεων, η διατήρηση της ειρήνης και η επιβίωση της ανθρωπότητας”, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση για λόγους υγείας, δεν είχε δημοσιεύσει κανένα κείμενό του από τις 10 Δεκεμβρίου, όταν απηύθυνε μια επιστολή στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κούβα: Επέστρεψε αμερικανικό πύραυλο, που είχε “χαθεί” στην Ευρώπη το 2014

Για εξόντωση των χριστιανών μίλησαν ο πάπας Φραγκίσκος και ο πατριάρχης Κύριλλος – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ