Συρία: Φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης παρέδωσε η Ερυθρά Ημισέληνος στην πόλη Ντούμα

Μια αυτοκινητοπομπή της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου που μετέφερε ιατροφαρμακευτική βοήθεια βρέθηκε το Σάββατο στην πόλη Ντούμα, ένα προπύργιο των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, που πολιορκείται από τις δυνάμεις του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Sana.

Ο διευθυντής επιχειρήσεων της Ερυθράς Ημισελήνου της Συρίας, Χάζεμ Μπάκλα, είπε ότι μεταξύ άλλων τα φορτηγά μεταφέρουν φάρμακα, ινσουλίνη και βρεφικό γάλα.

Το Γραφείο Συντονισμού των ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στη Συρία επιβεβαίωσε ότι η βοήθεια προωθήθηκε στην Ντούμα, μια πόλη στην Ανατολική Γούτα που βρίσκεται υπό πολιορκία από το 2013.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη περίπου 486.700 άνθρωποι ζουν σήμερα σε περιοχές που πολιορκούνται είτε από τον στρατό, είτε από τους αντάρτες. Δεκάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει από ασιτία και από έλλειψη φαρμάκων.

Την Παρασκευή ο ΟΗΕ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να παραδώσει πολύ σύντομα βοήθεια στους κατοίκους των πολιορκημένων πόλεων, μετά τη συμφωνία για “παύση των εχθροπραξιών” που επιτεύχθηκε στο Μόναχο από τη Διεθνή Ομάδα Υποστήριξης για τη Συρία (ISSG). Υπενθύμισε όμως ότι από τα 116 αιτήματά του για πρόσβαση στις πολιορκημένες περιοχές μόνο 12 έχουν γίνει δεκτά από τις συριακές αρχές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ρωσική κορβέτα κατευθύνεται στη Συρία

Η Τουρκία βομβάρδισε θέσεις των Κούρδων στο Χαλέπι

Σαουδική Αραβία: ‘Εφθασαν πολεμικά της αεροσκάφη στην τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ