Κουρτς: Η ΕΕ δεν πρέπει να επιστρέψει έναν νέο «ψυχρό πόλεμο» με τη Ρωσία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να επιτρέπει έναν νέο “ψυχρό πόλεμο” με την Ρωσία δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Νωρίτερα χθες ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης έχουν εισέλθει σε έναν “νέο ψυχρό πόλεμο”.

“Μπορούμε να πούμε τα πράγματα πιο ξεκάθαρα: ολισθήσαμε σε μια νέα ψυχροπολεμική περίοδο”, τόνισε κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

“Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό…” ‘Ο ψυχρός πόλεμος’ πρέπει να παραμείνει στην ιστορία”, δήλωσε ο Κουρτς στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, στο περιθώριο της Διάσκεψης.

Ο Αυστριακός ΥΠΕΞ πρόσθεσε πως οι συζητήσεις της Βιέννης για την επίλυση της συριακής κρίσης πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης για τον τερματισμό του πολέμου στη χώρα.

“Υπάρχουν γεγονότα αυτή τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Συρία, που δεν είναι μακριά από το κατώφλι ενός πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ιράν από την μία πλευρά και μεταξύ ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας από την άλλη. Πρέπει να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε μια τέτοια έκβαση”, σημείωσε ο Κουρτς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μεντβέντεφ: Έχουμε ολισθήσει σε μια νέα ψυχροπολεμική περίοδο

Προειδοποίηση Γκορμπατσόφ για νέο “Ψυχρό Πόλεμο”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ